lørdag den 1. september 2012

Venstre ved man hvor man har...

Venstre lever fint op til patiets gamle motto, for Venstre ved man hvor man har. Finansiering af motorveje ved at sælge ud af landets guld, denne gang Danske Spil og Seruminstituttet svarer fint til den politik VKO førte mens Venstre sad i regering.

Finansiering ad den vej er som at tisse i bukserne - varmer en kort stund, derefter bliver det koldt, ildelugtende og ubehageligt...

Først kan vi med Danske Spil konstatere, at det tidligere hed Dansk Tipstjeneste. Det er en virksomhed som bringer en stor del af de spillede beløb tilbage til samfundet via udlodninger og støtte til mange alment velgørende formål. Hvad ville der ske efter et frasalg?

Vedtægter kan ændres, og reelt ville det KUN være almindelig spil-lovgivning der ville være gældende. Så ville formålet med selve organisationen stille og roligt forsvinde. Skatten skal nok blive betalt af overskud - derom ingen tvivl. Imidlertid kunne man frygte, at selskabet ville blive omdannet, som enhver ledelse ville få ret til efter det ikke længere var en statsejet organisation, med voldsomme ændringer til følge også på det område.

Hvad angår Seruminstituttet, så ville vi også opleve, at priserne på vacciner kom til at afhænge af udbud og efterspørgsel, og man ville ikke længere kunne få indflydelse på mindre økonomisk attraktive vacciner. Igen, et frasalg, som vil vise sig at modvirke samfundets interesser.

Så stor tak til Venstre for endnu et selvmål. Hvis Venstre var liberale kunne de forbinde historien med virkeligheden, så det er tankevækkende, at det kun er jagten på kortvarig økonomisk vinding der er målet...

Ingen kommentarer: