mandag den 25. februar 2013

Borgen: Nok er nok!

I går aftes viste den tidligere statsminister, Birgitte Nyborg, tænder i aftenens afsnit af Borgen. Det blev af enkelte udråbt til at være ganske urealistisk. Men hvad fortæller historien os?

Da Mogens Glistrup kom ind i Folketinget med Fremskridtspartiet ved den såkaldte jordskredssejr, var der ikke mange der havde forudset den begmand befolkningen havde givet til politikerne. Historien går ofte i bølger, og politisk mod handler om, at turde stå ved sine holdninger.

For nylig var der nogle der spekulerede i om ikke der var plads til et parti på midten af dansk politik, og sådanne tanker var måske ikke matematisk realistiske. Ikke desto mindre sidder skuffelsen over Helle Thorning-Schmidts politik hos mange. Socialdemokraterne er blevet så blå af at sidde i regering at ALT blev skrottet efter en tur oppe i helvedestårnet, Crowne Plaza...

I går kom der i fiktionsserien Borgen en tankevækkende udtalelse: "Der er ikke copyright på politik."

Når nu Socialdemokraterne har skrottet det meste af den politik de selv fremlagde i Fair løsning, så er ballet åbent - hvis nogen melder sig.

Vi skal nok helt frem til kommunalvalget i november før det går op for ledende politikere, at projektet under dens nye form ikke faldt i borgernes smag. Til den tid vil oprøret allerede være godt på vej til at brænde for åbent tæppe. Troværdigheden er helt i bund hos dem som har ladet sig lokke til at give køb på holdninger i et omfang som for længst har passeret et almindeligt kompromis.

Jeg ser frem til at se hvad der sker. Noget MÅ være under opsejling, for jeg tror ganske enkelt ikke på, at alle sover Tornerose-søvn mens alle idealer om den nye tone bare trædes under fode af politisk ligegyldighed for magtens skyld...

Ingen kommentarer: