lørdag den 23. februar 2013

Politikernes rovdrift på kontanthjælpsmodtagerne

Det er ret tankevækkende at se nyheder i disse tider. Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen er rigtig ude med riven efter hvordan kontanthjælpsmodtagere skal i job, skal i uddannelse frem for tidligere metoder til opkvalificering m.v. Det hele handler om at få folk i job, og gerne via løntilskud, i en tid hvor jobbene bare ikke er der. Jo, der kan såmænd skiftes lidt mellem nogle tusinde folk der så er i beskæftigelse - en form for jobrotation....

Nettoresultatet er stadig, at arbejdsløsheden stiger, og regeringen er uvillig til at kigge i egne rækker. De indgåede forlig og reformer SKAL bare være nok, uanset hvad vi andre tænker om den målstyring der bruges.

Kickstarten havde IKKE den ønskede effekt, og den ordning hvor folk kunne trække 15.000 fra pr. voksne person i husstanden blev trukket væk, med det nettoresultat, at man også i en stagnationstid venter med at få udskiftet hoveddøren eller enkelte vinduer.

Jo, der tænkes tydeligvis med en lommeregner som er alternativ i forhold til den vi andre bruger. :-)

Væksten kan sparkes i gang, men så kræver det altså, at man lader ALT komme på bordet. Lad os få set på samfundet som et samlet hele i stedet for kassetænkningen hvor det nærmest bare handler om at få folk flyttet kunstigt fra den ene kasse til den anden.

Det er pokkers nemt når en MF'er med en månedsløn på 60.000 taler om at folk 'bare kan gå på SU'... Hvad skal de uddannes til? Mange uddannelser er IKKE SU-berettigede, og det nytter ikke noget at vi der HAR et job ser samfundet ud fra en kunstig virkelighed når folk står i situationer som ikke nødvendigvis kan lægges i skemaer.

Det ville være dejligt hvis alt kunne placeres som Lego-klodser. Hvis alle var uniforme størrelser som nemt kunne kobles sammen til en løsning der passede på alle, men sådan ER virkeligheden bare ikke!

Da den nuværende regering sad i opposition lovede den EN NY TONE.

Denne tone er IKKE ændret. Tværtimod. Alle kan se det. Men når kritikken kommer, så kastes der straks med mudder om at man lige skal lade reformerne virke, og man skal holde op med at være pessimister. Når noget ikke virker, så skal man åbenbart bare tie, og vente på at løsningen falder ned fra himlen som sagnet om Dannebrog... :-)

Der MÅ være en bedre vej, og når selv tidligere formnad Poul Nyrup Rasmussen er begyndt at kritisere regeringens NYE standpunkt på finansskatten, så er det vel på tide at vågne hos Helle & Co.... Det mener alle - undtagen folkene i toppen af Socialdemokratiet.

I dét perspektiv kan det næppe undre, at vælgerflugten går i blå retning. Skal der køres borgerlig politik kan vi lige så godt få den 'ægte vare' frem for at stikke os selv blår i øjnene.

God weekend

Ingen kommentarer: