søndag den 3. februar 2013

Prins Henrik igen frustreret

Det fremgår af TV2 Online, at Ekstra Bladet har fået fat på et interview i et fransk ugeblad hvor Prins Henrik endnu en gang lufter sin frustration over ikke at blive kaldt 'konge'...

Tankerne har han, som bekendt, luftet før. Tronfølgeloven er klar, og 'med lov skal land bygges'...

De kongelige drømme daterer sig langt tilbage, men som franskmand burde Prinsgemalen kunne forstå, at hans hjemland forlængst skrottede monarkiet. Hvis hans strategier går ud på at hævde gammelt blåt blod, så gør han det danske monarki en stor bjørnetjeneste. Det er præcis den slags arrogance som danskerne i forvejen ikke bryder sig om.

Jeg skal ikke afvise, at enkelte har sympati for hans argumenter, men mange monarkier har samme struktur som vores, og der er INGEN udsigt til ændringer. Så det er nok på høje tid, at Prinsgemalen viser sin hustru (HKH Dronning Margrethe II), sine sønner og sine børnebørn den respekt at acceptere, at stemningen meget hurtigt kan vende imod en republikansk tankegang hvis han bliver ved med at lufte de tanker.

Han har ret til sin holdning. Ingen tvivl om det. Men verden roterer nu engang ikke omkrig hvad den store Papa mener. :-)

Ingen kommentarer: