fredag den 3. maj 2013

Det politiske signal 1. maj

Der var en del kritik af den buh'en vi alle så ved flere 1. maj fester. Nogle sammenlignede det med anarki. Andre synes det var udemokratisk. Realiteten er dog, at venstrefløjen traditionelt har brugt græsrodsbevægelser, og nu indhenter det dem selv. Nemesis for fuld knald kunne man sige.

Når magten har gjort akademikerne - for politikerne er jo sjældent arbejdere - arrogante ved at komme til magten, så er der ikke ret mange muligheder for at råbe politikerne op. Der laves små spørg-gæsten opslag på Facebook hvor Go' Aften Danmark efterlyser spørgsmål til deres gæster... Særligt når det er politikere der skal i studiet, så aner man alt for stor høflighed. Selvom det ikke er redaktionen der stiller spørgsmålene, kunne de godt gå mere til stålet.

Når befolkningen derfor oplever, at de ikke bliver hørt - og det har de knap været siden valget i september 2011 - så var dette en unik chance.

Det er klart det ikke er sjovt at stå tilbage med indtrykket 'utilfredse med vores politik', men mon ikke det var på tide at gå i arbejdstøjet med den politik man gik til valg på. Brede forlig er blevet sidestillet med blå politik, og i dén mission ER regeringen for længst gået alt for langt. Og det må de nu forholde sig til. Havde de været mere lydhøre over for deres baglande, ville de for længst have opdaget, at det er endt i den helt forkerte boldgade.

Som Holberg sagde: "Den Vorherre giver et embede, giver Han ikke nødvendigvis forstand" - og det er blevet meget tydeligt, at befolkningen er utilfredse. Det VIL ende med en jordskreds-situation uanset hvornår valget kommer, og de politikere der er mest utilfredse netop nu er nok dem der, inderst inde, ved dét vil gå rigtig skidt for deres partier.

God weekend til alle.

Ingen kommentarer: