Har du brug for hjælp til at afholde dit næste arrangement?
EventButler udvælger de 3 bedste steder til dit arrangement - Få 3 tilbud

søndag den 19. maj 2013

Ministerrokade eller valg?

Man skal, som bekendt, altid være forsigtig med at komme med forudsigelser i dansk politik, for meget kan nå at ændre sig på ganske kort tid, men i dag vil jeg causere lidt over hvorvidt vi snart får en ministerrokade eller ligefrem et valg. I Ugebrevet A4 kan man i artiklen Ministerrokade kan give regeringen ny luft læse lidt om spekulationerne om en ministerrokade efter sommerferien samt den indlysende frygt hos mange røde borgmestre med hensyn til valgresultatet efter et kommunalvalg.

Meget afhænger af hvordan de borgerlige spiller sine kort. Det er jo ingen hemmelighed at vores nuværende statsminister, Helle Thorning-Schmidt, har været i spil i flere sammenhænge i EU. HVIS Venstre vælger at takke regeringen for, at den gennemfører blå politik vil Enhedslisten blive p*sset af [undskyld mit sprog, men her taler vi dansk... :-)]

HVIS den blå blok så afviser samarbejde om en finanslov kan statsministeren stå i en situation hvor hun, velvidende at hun har internationale muligheder, kan ønske at tage et folketingsvalg. Når rød blok så, helt som ventet, taber klart, kan hun altid sige, at hun fuldførte sit løfte om at blive her i landet, og så drage mod Bruxelles. Det kan så være et af de første løfter der reelt er blevet holdt, hvis vi skal se lige spøgefuldt på det... :-)

Det vil give hende meget belejlig ro på bagsmækken for journalisterne lugter blod. Alle der har bare en smule føling med politik kan jo fornemme, at det ser MEGET sort ud for den nuværende regering. Et historisk dårligt kommunalvalg vil rokke båden yderligere, og så bliver det meget varmt i de kontorer hvor mange i det skjulte nok allerede er begyndt at spekulere i hvordan de laver en Nyrup.

At lave en Nyrup er jo det angreb Poul Nyrup Rasmussen gjorde da han var næstformand mod formanden Svend Auken. Denne gang er det næppe en næstformand der vil være mest aktiv i et oprør, men ét er sikkert: baglandet er TOSSEDE.

Projekt Løkke kører fint. Han har en drømmesituation hvor han vil vinde og kunne sole sig i befolkningens kåring. Ikke fordi Venstre har været specielt geniale, men simpelthen fordi den røde blok har glemt sit ideologiske ståsted.

At pege på de tre-fem ministre som burde udskiftes er svært, og det løser intet. Regeringens krise stikker langt dybere end hvem der får lov til at få en ministerpost, og det tror jeg de fleste inderst inde godt ved.

Faktisk kan regeringen blive beskyldt for at være 'for hurtige' med en rokade efter Elbæk-rokaden. Derved spildes en masse tid, og jeg er helt sikker på blå blok allerede HAR forberedt dén kritik, selvom den naturligvis nok skal komme til at lyde som 'stor overraskelse'... :-)

Ingen kommentarer: