torsdag den 9. maj 2013

Lægekonflikten - når man saver grenen man sidder på af...

Det er dejligt nemt at skabe sympati om lægernes situation. Blandt gratister er det yderst nemt at fjerne nuancerne, og præsentere det hele som om man er ved at blive trådt under fode. Det sker med deling af bl.a. statusen "Bevar familielægen" på Facebook.

Hvad der sjældent omtales er den manglende vilje til at etablere lægepraksis i det vi efterhånden betegner som UdkantsDanmark. Det omtales også kun sjældent hvordan dobbelthonorarer dræner regionskasserne. Det omtales slet ikke, at lægerne efterhånden helt har droppet besøgene hos de syge patienter. Det FORVENTES at folk enten møder op eller bruger en lægevagt.

Endnu værre er behandlingsfejl. Da vores mor havde fået kræft troede en lokal læge, som nu er gået på pension, at det 'nok kun var en virus'...

Læger er gode til at dække over hinanden - og det vil nu komme til at koste på bundlinjen. For lægerne er godt i gang med at save den gren over de selv har siddet på når de har ønsket, faktisk som de eneste i samfundet, at få en stadig større del af kagen.

Glem lægeløftet!

Det her handler om kolde kontanter...

Det er ALDRIG populært at sige sandheden. Det er bestemt heller ikke alle læger der opfører sig dårligt. Men NÅR det sker, har alle travlt ved håndvasken i stedet for at gribe i egen barm, og vurdere om der KUNNE være noget om snakken...

Derfor bliver de nye tanker om lægesystem ved sygehuse ikke nogen fornøjelse, for der er meget få sygehuse tilbage. Men samtidig må vi bare erkende, at denne konflikt ikke handler om et lavtlønsområde, men om en branche hvor læger er ved at nærme sig de omsætningstal vi kender fra små it-firmaer. Det er slet ikke så dårligt at etablere lægehuse som nogle kunne fristes til at tro.

Og lad mig straks sige: jeg har altid fået en fair behandling hos de læger jeg har valgt. Jeg har ikke haft noget at klage over, men det er der mange andre der har, og de møder en væg af bortforklaringer og udenomssnak når der begås fejl, og det er fair at forholde sig til, at når man tager penge for sine ydelser, så skal analyser og diagnoser bare være i orden. For regningen sendes jo videre i systemet når disse fejl bagefter skal behandles på sygehuse efterfølgende. Med sygedagpenge og andre udgifter til følge fordi nogle har lidt for travlt med øvrige aktiviteter for at score kassen.

Så mon ikke lægerne besinder sig når det går op for folk at dette kan ende meget anderledes end de selv forventede?

Ingen kommentarer: