fredag den 16. juni 2017

Folkemødet - en god ide, men...

Folkemødet ovre på Bornholm er en rigtig god ide. Lad det stå klart med det samme, at det ville være rigtig godt, hvis politikerne tog nogle dage ud af kalenderen, og lærte noget nyt.


Men hvad er der sket med folkemødet?

Det er blevet en magnet for lidt billige points. Man er så dejligt tæt på borgerne. Sådan skulle det gerne fremstå, men lad os lige tage de analytiske briller på..

Politikerne taler - uden at blive stoppet. Når de har talt, klapper borgerne.

Røvkedeligt!

Præcis som ved åbningen af et eller andet vanvittigt projekt - alt for formelt, og uden et eneste spørgsmål fra den befolkning, man gerne vil lade som om man lytter til.

Ideen er startet rigtig godt, men er blevet kapret af en autoritetstro version hvor politikere, spindoktorer og journalister får en masse gode billeder, men der sker ikke spor, der kunne forandre det politiske landskab.

For faktum er, at politikerne ikke lytter. De taler til gengæld rigtig meget.

Hvis det her var et salgskursus, havde man sagt til kursisterne, at de skulle holde mund, så de kunne lære noget. Men det gør man ikke i det politiske landskab i dag.

Hvis man kan få taget et selfie med statsministeren eller med en anden kendt politiker, så tror man, at man har ændret noget. Politikerne elsker den slags pop.

Det udfordrer dem nemlig ikke spor - overhovedet.

Jeg kan kun ønske alle et fortsat godt folkemøde. Jeg håber folk får hygget. Men jeg undres over, at ingen rigtig tør sige det der skal til for virkelig at genfinde den nytænkning som ville gøre folkemødet endnu mere effektiv.

God weekend herfra. :-)

Ingen kommentarer: