fredag den 21. juli 2017

Respekten for sine medmennesker

Her til morgen blev sms under bilkørsel diskuteret i Go' Morgen DanmarkTV2 efter det blev omtalt, at bilister i Italien helt kan miste sit kørekort hvis de bruger en mobiltelefon under kørsel. Det har vist sig, at en bøde på 1500,- åbenbart ikke er nok til at få folk til at holde op med dette, og derfor er debatten yderst aktuel netop nu hvor mange kører i bil i udlandet.


Vi kender alle dem der nærmest er helt imod straffe fordi man ikke pr. definition kan påvise HVOR kriminalpræventivt straf egentlig fungerer. Det er en debat, som hurtigt afsporer, for vi kan nok alle genkende, at vi som børn undgik nogle handlinger fordi vi vidste, der ville være en konsekvens. Hvorvidt dette også fungerer som voksne er et helt andet emne.

Ét er i hvert fald sikkert: man laver ikke flere ulykker i trafikken, hvis man har mistet sit kørekort.

Dette uanset om man er enig eller uenig, og det er i hvert fald fuldkommen tosset, at man vil spare et bluetooth headset, som ellers kan fås helt ned til et par hundrede kroner, når bøden i hvert fald p.t. er 1500,-

Det handler altså om respekten for sine medmennesker. Ja, alle er forsikrede via ansvars- eller kaskoforsikringer, men vi efterlader da heller ikke terrassedøren åben når vi tager på ferie bare fordi vi HAR betalt vores indboforsikring, vel?

Kør bil når du kører bil!

Dét budskab kan ALLE forstå. Det er ikke raketvidenskab, vel?

Det er ikke nogen menneskeret at skulle bruge en mobiltelefon - og især ikke mens man fører et motoriseret køretøj. Hvis ikke man har tid til at holde ind til siden har man ganske enkelt for travlt. Så enkelt kan det siges.

God weekend til alle bloggens læsere. :-)

Ingen kommentarer: