tirsdag den 4. juli 2017

Sundhedsplatformen - endnu et eksempel på DÅRLIG administration

Det er særdeles kedeligt at sundhedsplatformen ikke fungerer for Region hovedstaden. Især fordi det går ud over mennesker. Underligt nok har offentlig IT ellers altid været baseret på rekruttering af folk med kandidatgrader - og folk med anderledes kompetencer er blevet afvist (fravalgt), fordi man sidder og taler PRINCE2-certificering for projektledere, selvom mange faktisk HAR både erfaringen, lysten og humøret til at styre projekter også på mindre formelle måder.


Man skulle tro, mantraet var: Der findes kun ÉN metode, der dur, når man hører om offentlig IT.

Det er set før, at man har glemt vigtige krav under hele specifikationsfasen. Indtil kontrakten er underskrevet kan ALT lade sig gøre fra leverandørens side, og når underskriften er sat på papiret, så kører taxameteret hver eneste gang der skal rettes selv den mindste detaljer.

Det koster kassen - og fælles for de fleste af den slags projekter er, at de ALDRIG kommer til at virke, hverken til tiden eller til prisen!

Sjovt nok har folk aldrig lyttet til advarslerne, og selv når det så ER gået præcis som ventet, så vasker alle hænderne. De skal sørme nødig få noget klinket, for man vil så nødig sige tingene ligeud. Det er præcis det leverandørerne håber på. Og det er præcis det, de opnår ved at kontrakter og kravspecifikationer formuleres forkert.

Jeg kan kun sige held og lykke til innovationsministeren, for Sophie Løhde får brug for det hvis hun skal have implementeret en ny måde at tænke på i en branche hvor man alt for længe har fået lov til at bruge buzz words til at skjule egen inkompetence.

Rigtig god dag herfra.

Ingen kommentarer: