fredag den 29. september 2017

Tre skarpe lektioner som minikursus i #dkpol

Jeg mener, at vi engang imellem skal gøre status over hvad politik BURDE handle om, og derfor har jeg siden onsdag lavet nogle specielle opdateringer på Google +. Det er et lidt frækt forsøg på med tre korte konstateringer at sparke lidt fut i bolledejen!
Vi tager lige opdateringerne, så du er med, selv hvis du ikke bruger G+.

Onsdag skrev jeg følgende på G+:
Her i landet MÅ jeg gerne kalder en minister for et fjols uden at blive anholdt, mishandlet eller straffet. Her i landet MÅ jeg også undlade at sige hvad jeg tænker om en minister. Det handler om pli.
YtringsFRIHED er ikke ytringsPLIGT, og det er værd at huske.
Bare fordi alle har taleRET, er det ikke nødvendigvis altid en god ide, at gøre hvad man MÅ, men derimod altid en god ide, at tænke sig om før man vælger at gøre noget som kan påvirke andre. Ikke fordi man er bange, men fordi man er klogere end reptilhjernens umiddelbare førstehåndside...
#dkpol for begyndere - lektion 1 #selvtak

I går skrev jeg følgende på G+:
Her i landet har vi to slags politikere:
- Dem der lader sig styre af meningsmålinger
- Dem der tør tro på deres meninger er det rigtige at gå efter

Der er flest af de første, men der er brug for flere af de sidste!
#dkpol for begyndere - lektion 2 #selvtak
I dag skrev jeg følgende på G+:
Sidste lektion (tredje) i #dkpol for begyndere
Den dag politik bliver kedelig at lytte til, er det tid til at finde noget andet at lave.
Det kunne mange politikere lære meget af. At blive i politik i flere årtier er at leve i en osteklokke, og man mister kontakten til dem det hele burde handle om, nemlig folket!
God weekend til alle #selvtak

Politik kræver MOD. Det kræver, at man TROR på det man siger, og ikke bare at man gengiver hvad man tror er populært. Dog skal man også huske, at det ikke gælder om, at komme i pressen med hvad som helst. Der er tidspunkter hvor tale er sølv og tavshed er guld - og der er tider hvor man BØR sige noget for ikke at folk tror man bare er med på vognen bare fordi man er medlem af det samme parti som en anden har udtalt sig på vegne af. Det kan sagtens gøres internt i partiet, men det kræver, at man har en intern åbenhed over for nye ideer og tanker, og ikke har underkastet sig topstyringens evangelium om, at "ledelsen alene ved hvad der er det rigtige..."

Det kommende folketingsvalg kan meget vel blive en rigtig gyser for dem med forudfattede meninger om virkeligheden ud fra de seneste meningsmålinger. Mange institutter spørger meget skævt, og det giver sig naturligvis også udslag i nogle ganske særprægede resultater. Om man tør sætte sit mandat på spil på dette er spændende, især efter vi med både englændernes JA til et Brexit og valget af Trump som præsident i USA allerede har mødt de første store overraskelser...

Rigtig god weekend til alle. :-)

Ingen kommentarer: