tirsdag den 19. december 2017

Regeringen får sin finanslov

Regeringen får sin finanslov. Her til aften holdt Anders Samuelsen, som partiejer for Liberal Alliance, pressemøde kl. 18:30 som blev sendt på TV2 News. Efterfølgende gik statsministeren, Lars Løkke Rasmussen, på talerstolen kl. 19:03 (sædvanligt forsinket, som altid), og talte om, at han gerne havde set en skatteaftale uden kobling til en udlændingeaftale - en kobling, der kom efter Joachim B Olsen (LA) og andre meldte ud, at der ville komme en aftale inden jul, for ellers ville Liberal Alliance stemme imod finansloven.Så galt gik det altså ikke. LA kravlede ned fra træet, og bøjede sig her ganske få dage før deadline, nemlig 3.-behandlingen af finansloven på fredag, den 22. december 2017.

Det er ret tydeligt for alle, at regeringen er i krise. Man må give oppositionslederen, Mette Frederiksen (A), ret i, at "der mangler ledelse i regeringen", som hun sagde kort efter statsministerens pressemøde...

Hvad endnu værre er, at hele showet minder om chefen, som i bogholderens juleferie ser, at kassekreditten er i plus, og indleder en Facebook annoncekampagne for overskuddet på bankkontoen uden at tage højde for, at pengene skulle gå til betaling af lønninger og moms - hvorefter virksomheden trues af konkurs, fordi likviditeten går ad pommern til efter nytår.

For borgerlige politikere KAN ikke tåle at se penge på bankkontoen uden de straks tænker i skattelettelser, frem for at bevare det kølige overblik, og overveje om der var steder, hvor de seneste års mange besparelser måske trængte til et eftersyn FØR man bevilger skattelettelser. :-)

Omvendt er det tydeligt for de fleste, at både Anders Samuelsen og Lars Løkke Rasmussen talte til deres kernevælgere med de pressemøder, de afholdt. De ved, at regeringen KAN være færdig inden påske 2018. Trekløver-regeringen er metaltræt, og er begyndt at vise alvorlige svaghedstegn.

Men foreløbig sænker freden sig over 1240, og alle læserne ønskes en Glædelig jul og et rigtig Godt nytår med tak fordi I har fulgt med i mine skriverier her i 2017. :-)

Ingen kommentarer: