søndag den 6. januar 2019

Kan man aldrig få et klart svar?

Radikale Venstre holdt i weekenden nytårsstævne, og i dag var der tv-transmission af debatten, hvor formanden, Morten Østergaard, havde inviteret socialdemokraternes formand Mette Frederiksen og formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl.


Det afslørede, ligesom sidste år, en meget væsentlig mangel i dansk politik: manglen på klare svar fra politikerne.

Ordstyreren var Charlotte Beder, som vi alle kender fra TV2 News. Hun prøvede flere gange at stille spørgsmålet på en ny måde, og samme resultat. Især fra Mette Frederiksen, der gerne vil docere publikum, men som også ret tydeligt må slå knuder på tungen, når hun vil forklare den nye variant af den socialdemokratiske doktrin, som hun i dag gentog var det sted, hun mente partiet burde være...

Tak for kaffe!

Dette indlæg handler ikke om, hvorvidt man er enig med politikerne, for det afhænger af smag og behag, men derimod om det indtryk, der præsenteres for befolkningen. Man vil gerne 'overtage' spørgsmålene med gentaget spin, og når man som nørd udi det politiske har hørt flere debatter, er det ganske skræmmende, at der er så meget genbrug...

Er der en voksen til stede, som kunne forklare politikerne, at man i valgår gerne vil høre nogle klare svar på det, der spørges om?

For hvis vi tænker lidt tilbage, så var der jo en vis Mette Frederiksen, som blev meget sur dengang Clement Kjersgaard udfordrede hende i et interview, hvor mange - måske partisoldater? :-) - mente, at Clement var gået for langt. Det var han bestemt ikke, for når man genså programmet stod det fuldkommen klart, at hun ikke VILLE svare på de konkrete spørgsmål.

Denne trend har bredt sig, og vi må kræve af politikerne, at de kan svare på de spørgsmål, der stilles. Ellers må de skiftes ud ved næste valg, for vi kan ikke være tjent med det skuespil, der gør groft grin med demokratiet.

Fortsat god aften herfra til alle bloggens læsere. :-)

Ingen kommentarer: