søndag den 28. juli 2019

Tyrkiet bryder menneskerettighederne - ingen protesterer?

Her i sommervarmen har Tyrkiet virkelig været i vælten. Først var der problemer med levering af F35-fly, fordi tyrkerne har valgt et russisk luftforsvarssystem i direkte modstrid med de interesser de burde have som del af NATO-alliancen. Det fik den amerikanske præsident op af stolen. Nu kan TV2 så her til morgen fortælle, at syrere tilbageholdes indtil de underskriver en frivillig returnering på et sprog, de ikke kender.


De 'frivillige aftaler', som tyrkerne kalder dem, er forfattet på tyrkisk, hvorimod almindelig anstændighed er vel, at bruge en tolk til at oversætte en sådan standardskrivelse?

Det er lidt tankevækkende, at danske politikere er tavse her til morgen. De plejer ellers at være rigtig dygtige til at protestere i den slags sager, men agurketiden har sat ind, og sommerferien skal nydes - og så kan en flok syrere ikke vække nogen som helst bekymring. Det er i sig selv bekymrende.

Endnu værre er det, at det er velkendt, at flere har ferieboliger i Alanya, og disse vil jo tabe i værdi, hvis der rystes alt for meget omkring den tyrkiske økonomi, og her kunne man godt fristes til, at tro, at det var en del af grunden til den larmende tavshed.

Nu gør én enkeltsag jo ikke, at helheden nødvendigvis påvirkes, men det bør vække til alvorlig eftertanke, hvis vores politikere kan se stiltiende til, mens menneskerettigheder brydes - endda i et europæisk land, som i forvejen nyder godt af en EU-aftale, som næppe er helt billig.

Dobbeltmoralen driver ned af væggene, mens Erdogan og hans meningsfæller kan grine deres r*v i laser...

Fortsat god søndag til alle bloggens læsere...

Ingen kommentarer: