Har du brug for en ny mobiludbyder?
Telmore Mobilabonnement med Play

mandag den 26. april 2021

Op af bakke for den socialliberale politik

Ingen kan undgå, at bemærke, at den socialliberale politik har trange kår i en tid hvor egoismen får fuld gas, og hvor agendaen er, at hakke på bestemte befolkningsgrupper ud fra en 'målet helliger midlet' mentalitet. Meningsmålingerne taler deres eget tydelige sprog, desværre.

Nytter ikke meget at have den rette politik hvis ikke mandaterne følger med

Man kunne anlægge den vurdering, at flertallet altid har ret. Det vil næppe undre nogen læser af denne blog, at det ikke altid er tilfældet...

Den socialliberale vinkel er altid, at der i samfundet bør være en balance mellem 'enhver er sin lykkes smed' og så gruntanken, at staten ikke kun skal tage hensyn til statistikker, men også erkende, at alt handler om mennesker. Der er mennesker bag statistikkerne.

HVIS man glemmer, at resultaterne af politiske forlig kan have utilsigtede konsekvenser, så risikerer man, at folk bliver skuffede. Skuffede vælgere skifter hest - og dén erkendelse er man bare nødt til at forholde sig nøgtern til.

Løsningerne findes på midten i dansk politik

Det er logik, at jeg som socialliberal har det grundsyn, at de bedste forlig findes ved at samarbejde hen over midten. Ingen har gavn af de yderste grupper, som de facto kun råber ad alle de andre, og ikke selv vil medvirke til, at nå aftaler.

Man KAN blive så kompromisløs, at man til sidst mister folks tillid. Ingen kan være enige med alle, men der er nogle, som nærmest svælger i at møde kritik, fordi de derved kan legitimere egen politik. "Se, hvor alle misforstår mit budskab" synes at være det gyldne mantra på begge fløje i dansk politik.

Det er med politik som med parforhold. Nogle gange får man sin vilje - andre gange må man nøjes med et kompromis. Det bør være bedre, at trække forliget i ens egen retning frem for, at kaste håndklædet i ringen bare fordi der er et enkelt område, man ikke fik med.

Alt for meget i dansk politik handler om, at råbe ad hinanden. Det må vi altså kunne gøre bedre, og jeg håber, at vi snart ser en ny - og mindre polariseret - debat rejse sig efterhånden som samfundet genåbner nu hvor flere bliver vaccineret. Lige nu er det i hvert fald op af bakke for den socialliberale politik, som kritiseres af snart sagt alle, som tydeligvis ikke har set de fordele, der ville være, hvis samfundet blev styret med bredere forlig end den snævre blokpolitik, som flere gange er blevet erklæret 'død', men har overlevet i bedste velgående. Dansk politik er en barsk branche, og jeg savner den positive dialog på tværs af partierne, så vi kan bringe samfundet godt videre ovenpå den nævnte coronakrise.

God dag til alle læserne. :-)

Ingen kommentarer: