Har du brug for en ny mobiludbyder?
Telmore Mobilabonnement med Play

fredag den 7. maj 2021

Den grønne omstilling - en absolut nødvendighed

Det var egentlig en sørgelig omgang, at se Debatten på DR2 i går aftes. Emnet var den grønne omstilling, og jeg skal love for, det blev tydeligt, at det ikke kun er udlændingedebatten, der kan skabe skænderier. Som altid gjorde Clement Kjersgaard et ærligt forsøg på, at stoppe udenomssnakken og styre forsøgene på, at tale i munden på hinanden, men der ER et alvorligt problem.

Budskabet fra valget grundlovsdag i 2019 er IKKE kommet helt ind på lystavlen hos de etablerede partier. Man ender med at tale i munden på hinanden, og lytter slet ikke til hvad ens modpart siger...

Talspersonen Theresa Scavenius fra det nye parti, Momentum, der netop nu søger opstillingsret gennem vælgererklæringer kom med en yderst vigtig pointe da hun i slutningen af Debatten kom med den vigtige pointe, at der var brug for et nyt parti, fordi de etablerede partier slet ikke forstår vigtigheden af, at få løst klimakrisen.

Hvis partierne var til parterapi...

Hvis partierne var til parterapi, så var der godt nok en udfordring forude for en parterapeut. Det ligner efterhånden en komedie, at man ikke lytter mere til hinanden. Indgangsbilletten til samtalen synes nærmest at være, at man på forhånd skal acceptere en meget binær debatform. Man skal helst være indstillet på kun at lave små justeringer, hvorimod de fleste vil anerkende, krisen KUN løses ved, at nytænke ALLE områder.

Der kom en meget væsentlig pointe fra repræsentanten fra Landbrug & Fødevarer, som nævnte, at forbedringer på landbrugsområdet rent talmæssigt faldt ind under transportområdet, hvorved tallene ikke blev forbedret på landbrugsområdet, fordi forbedringen faldt ind under et andet område.

Det er HELHEDEN, der skal forbedres. Det er det SAMLEDE miljøbudget, som skal nytænkes, og ikke kun enkeltområder!

Vejen til helvede synes brolagt med gode intentioner

Det er ikke nok, at SIGE det rigtige, hvis man gør det forkerte. Debatten bliver aldrig seriøs, hvis alle står og galer med hver sine budskaber. Det er gennem samtalen, og en brainstorm, at man kan nytænke tankerne og finde nye løsninger. Alle der har fulgt med på denne politiske blog burde kunne anerkende, at der er brug for, at alle begynder, at forstå, den grønne omstilling vil kræve kompromis-VILJE. Lad os nu anerkende alle dem, der vælger GRØNNE biler, og vælger GRØNNE indkøb. Lad os starte med at erkende, at budskabet fra klimavalget i 2019 var KLART.

Der MÅ og SKAL være en vilje til at tænke ud af boksen, hvis ikke vi skal ende med, at 2021 også går uden den store handling. Vi er nødt til at tage emnet seriøst, og det kræver tydeligvis nye kræfter, for de eksisterende partier udviser alt for stor vanetænkning, når det gælder at udtrykke de mål og visioner for fremtiden, som der er brug for.

Det bliver spændende, at se om politikerne vågner op, og ellers vil der komme en meget spændende valgkamp forude. Borgerne er parate til at vi får den grønne omstilling, og nu må folk huske, at man kun får den samme uspiselige menu, hvis vi bliver ved med at stemme på de samme kokke til at røre i den politiske gryde.

God weekend forude til alle bloggens læsere. :-)

Ingen kommentarer: