Har du brug for en ny mobiludbyder?
Telmore Mobilabonnement med Play

onsdag den 19. maj 2021

Pressemøde med meget kort varsel i dag


Det nærmer sig det vanvittige, når et ministerie kl. 7:05 fortæller på Twitter, at man indkalder til pressemøde kl. 9:30 samme dag. Det skete i dag med disse ord:
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye vil i dag kl. 9.30 præsentere regeringens planer for et nyt udrejsecenter. Journalister er velkomne fra kl. 8.45 i Udlændinge- og Integrationsministeriet, Slotsholmsgade 10.

Det kan godt undre, at denne sag haster SÅ meget, at man fra morgenstunden føler sig hidkaldet til at komme foran enhver anden plan, journalisterne måtte have. Det lugter lidt af, at man gerne vil undgå nogen når at grave lidt i baggrunden for oplægget.

De mindre naive iblandt os kan godt genkende mønsteret. Det er set før.

Efter nyheden om, at man nu endelig vil lytte til myndighedernes anbefalinger med hensyn til børnene i Syrien, så søger man at styre debatten, så man undgår alt for meget kritik for sin beslutning. På den lange bane risikerer regeringen ikke at kunne mønstre et flertal for sit forslag, men til den tid vil det møde mindre kritik, for så vil ingen uden for Christiansborgs mure kunne huske sagen anyway...

Det var et bud på en årsagsforklaring.

Oplæg digtet i skæret af alterlyset i Slotsholmen?

Midt i komikken kunne nogle tro, at embedsmændene har været på overarbejde hele natten, mens oplægget er udviklet i skæret af stearinlys i ministeriet. Oplægget har med garanti været under udvikling i månedsvis, så hvorfor man har brug for, at indkalde med SÅ kort varsel er vist lidt af en gåde.

Man kunne godt ønske, at en blandt journalisterne ville spørge ministeren ind til det korte varsel...

Rigtig god dag til alle bloggens læsere. :-)

1 kommentar:

Henrik V Blunck sagde ...

Jeg har i dag skrevet en artikel ovre på den private blog om situationen med udvisningsdømte kriminelle, som de facto intet har at miste ved at bryde reglerne, som kan læses herfra. https://www.blunck.dk/blog/2021/05/21/udvisningsdoemte-kriminelle-har-intet-at-miste-taenk-ud-af-boksen/