søndag den 17. juli 2022

Stop statsstøtten til SAS

Det er næsten ti år siden jeg skrev om krisen i SAS her på bloggen. For knap et år siden skrev jeg i mini-serien Lavthængende frugter, at man skulle trække støtten til BÅDE Postnord og SAS.

Det er bare slet ikke i orden, at man fortsætter med at poste penge i begge organisationer, og SAS har længe været et fallitbo, i hvert fald set med rent økonomiske briller. Når man så endvidere oplever den stil, som ledelsen i firmaet har lagt for dagen ved BÅDE at modtage coronastøtte, og så bagefter løbe fra aftalen om, at genansætte de piloter, man fyrede under pandemien, så ophører al fornuft.

Folks sympati for en strejke

Jeg er godt klar over medierne gerne bringer interviews med utilfredse rejsegæster. Man kan sagtens forstå deres frustration. Men tænker man sig lige om en ekstra gang, så kan man jo overveje om de samme rejsegæster ville være ligeglade, hvis alle var ligeglade den dag DERES egen branche blev ramt?

Det bliver dælme svært at skabe en fair kamp, hvis man vil amputere piloternes mulighed for, at markere sig. Det kan man tænke om, mens man nyder sin ferie - og jeg mener vi som samfund bliver noget fattigere, hvis egoismen får overhånden over den retfærdige kamp der er mellem arbejdsgiver og arbejdstager, når der ikke forhandles seriøst nok til at kunne nå et resultat. Så må der nogle gange andre boller på suppen, og ledelsen i SAS bør afkræves nogle seriøse svar, når man har svinet den ene part, som man har gjort.

I min bog er alle lige, og begge parter skal behandles ordentligt. Lige dér skal man ikke have analyseret ret meget for, at kunne se, at virksomheden ikke ledes ordentligt. God ledelse handler om seriøs medarbejderpleje, og den hollandske stil, som muligvis virker i Holland, virker altså bare ikke i Skandinavien.

Fortsat god sommer til alle. :-)

Ingen kommentarer: