fredag den 8. august 2008

Brians OL-åbning

Brian Mikkelsen havde en meget dårlig smag i munden da han skulle forsvare sin deltagelse ved åbningen af OL. "Der har været afholdt et møde med Dalai Lama"....

Hvor er det bemærkelsesværdigt, at man gerne fra Statsministerens side indgik i Irak og Afghanistan for at fjerne de elementer som undertrykte befolkningerne, men når det gælder Kina (med sin knap 1 mia indbyggere) så vil man nødig fornærme nogen. Når arbejderne ikke får løn, men tværtimod trusler om tæsk fordi de kræver deres ret som det kunne ses på TV2 News, så ser vi den anden vej...

Kan det undre nogen at vi er nogle stykker der ikke er særligt stolte af at være danskere? Vi TROR det handler om dannebrog og frikadeller, men det har intet med "sagen" at gøre. Vores danske kamplyst er begravet i internationale holdninger til "hvad-gør-vi-nu" i stedet for at mande os op, og vise hvor David købte øllet.

Der er ingen i EU der nogensinde skal bestemme hvem der skal med til en OL-åbning, og Statsministeren burde lade det være op til hver enkelt at bestemme om de havde lyst til at deltage ved denne OL-begivenhed.

I eftertankens lys bør det samtidig være et signal for IOC om at være langt mere opmærksom på, at hvis der allerede ER mangler i menneskesynet og de menneskerettigheder folk nyder i de lande, der måtte søge, så skal man fra starten sige nej i stedet for at vende det blinde øje til udviklingen.

Dét ville sætte fokus tilbage på sporten frem for alle de sekundære ting...

God weekend til alle. :-)

Ingen kommentarer: