torsdag den 28. august 2008

Liberal Alliance - navn uden mening...

At ændre sit navn fra Ny Alliance til Liberal Alliance ændrer ikke partiet fra en desperat dødsejler og døgnflue til noget liberalt. Tværtimod faktisk. Ganske som Østtyskland kaldte sig Deutsche Demokratische Republik og var ALT ANDET end demokratisk, så er der tydeligvis et behov for at definere hvad liberal tankegang overhovedet er.

Man behøver nemlig ikke selv være liberal for at genkende det liberale islæt. Det er ingen steder nærværende når man foreslår nedlæggelse af efterlønnen. Efterløn er noget folk VÆLGER når de melder sig ind i en a-kasse. Hvorfor man skulle gribe ind i forhold til en opsparingsordning er mig en gåde.

Der er indgået aftaler som man nu vil løbe fra - i liberalismens "hellige navn" (som det åbenbart anses for at være her i det 21. århundrede). Jeg har kun et suk til overs for den slingrekurs med tydelig social slagside. Holbergs "når skidt kommer til ære" synes at passe glimrende på en flok landsbytosser som tydeligvis intet aner om hvad liberalisme og frihed under ansvar egentlig handler om.

Ingen kommentarer: