tirsdag den 5. august 2008

EU vs. indvandring

For år tilbage grinede man en anelse ad dem som satte lighedstegn mellem indvandrerdiskussion og EU - dengang hed partiet der talte derom Fremskridtspartiet.

Nu er der gået en del år. Det som engang var Fremskridtspartiet har omformet tropperne, kastet lidt bort og tilføjet lidt nye ansigter, og kaldes i dag Dansk Folkeparti. I dag vedhæng til en regering som nu har fået kærligheden at føle hver gang der skal tælles til 90.

Nu er der kommet en dom som mange politikere er utilfredse med, så nu er EU-skepsis og EU-kritik også pludseligt blevet stuerent. Statsministerens egentlige mening henstår i det uvisse for meget skal jo cleares hos støttepartiet først...

Vi skal i flere år høre på harmoniseringer hvoraf de væsentligste reelt aldrig er kommet. Registreringsafgifter på biler er blot et af områderne. Sænke sukkerafgifterne kunne man dog godt finde ud af, og det samme gjaldt spiritusafgiften, omend differentieret moms aldrig er kommet i spil.

Mon ikke løsningen var at man tog ét politisk område for sig, og gik systematisk i gang så der kom styr på alle områder. Det må være et arbejde for en kommende regering, og tillad mig slutligen at minde om at en oppositions væsentligste rolle er at vælte den siddende regering. Det kræver det samme fælles arbejde for en ny strategi som lå i kortene før sommerferien. Lad os genfinde harmonien - til gavn for alle danskere i stedet for kun de få...

Ingen kommentarer: