lørdag den 23. august 2008

Statsministerfruens frihed

Det er underligt at se og høre diverse meninger om hvad der skulle være tilladt, og hvad der ikke skulle være det - alene fordi pågældende måtte være gift med landets statsminister. Værst af alt er, at det til dels viser hvor lidt egentlig ligestilling der egentlig er i samfundet, for vi ville aldrig stille samme spørgsmål hvis ægtefællen var en mand.

Hvor mange véd egentlig ret meget om fru Margaret Thatchers mand?
Hvor mange interesserer sig for hvad Margrethe Vestagers eller Helle Thorning-Schmidts ægtefælle foretager sig?

Der har været lidt debat om familiebaggrunden for sidstnævntes vedkommende, men altså slet ikke den samme (negative) interesse omkring det at statsministerfruen vælger at deltage i "Vild med Dans" på TV2.

Lad hende dog få friheden til at deltage - ganske som flere andre kendte personligheder i programmet. Giv hende en chance for at nyde sin tilværelse uden den form for mundkurv hun i sin tid blev underlagt og/eller pressens sensationalistiske lyst til at omskrive tingene.

En lille politisk spidsfindighed må nemlig være, at det må være slemt nok at skulle være gift med statsministeren, så mon ikke hun lider nok uden at behøve at få tilføjet personligt nedladende bemærkninger udefra også?

Ingen kommentarer: