tirsdag den 23. september 2008

Elitær særstatus til sportsgevinster?

Jeg har ladet spørgsmålet sumre lidt - også fordi Brian Mikkelsen skiftede fra sin stilling som Kulturminister til nu at være Justitsminister. Ikke desto mindre er spørgsmålet om skattefrihed stadig højst aktuelt. Du kan læse om det her:Kritikken af østblokken under Den Kolde Krig
Det er ganske morsomt at tænke tilbage på, at præcis skattefrihed, særstatus, specialbutikker m.v. netop VAR forbeholdt diplomater, politikere og sportsfolk i det der på daværende tidspunkt blev kaldt "Sovjetunionen." Stats-sport eksisterer stadig, anno 2008, i f.eks. Kina, som viderefører traditionerne om en sportselite i magtdemonstrationens hellige navn.

Når man derfor kan se en højreorienteret regering love skattefrihed for OL-gevinster, så bringer det historiske perspektiver frem fordi regeringen i så fald skulle billige noget som partierne tidligere netop har kritiseret.

Så lige så overraskende det er, at den "nye" kulturminister bakker op om dette løfte, så kunne man godt tænke sig, at regeringen kom med et SERIØST svar på hvor skillelinjen går mellem hvad der BØR være rigtigt og hvad der ikke er det.

Hykleriet vil ingen ende tage når man hvidvasker ting man så skævt til for et par årtier siden, men det er jo ikke ukendt for den borgerlige regering.

En bedre løsning
En langt bedre løsning var at "nøjes" med at beskatte gevinster som man gør med lotto- og tipsgevinster, for i så fald var der "kun" tale om en 15% gevinstafgift. Så var der ligestilling mellem sportsGEVINSTER og spilleGEVINSTER. Til gengæld bør sponsorkontrakter og andre ting naturligvis stadig være underlagt gældende skatteregler. Så var alle lige for loven — noget vi normalt sætter ret højt på dagsordenen.... :-)

Ingen kommentarer: