mandag den 20. april 2009

Sociale medier umulige hvis du er asocial

Nu hvor diskussionen om sociale medier løber over skærmen på TV2 News set i forhold til den nye statsminister Lars Løkke Rasmussen, så må man trække lidt på smilebåndet.

Det er nemlig fuldkommen korrekt, at det er et "staged" forsøg på at være social. Før han skulle være statsminister var der ingen interesse for Twitter og Facebook, men efter fhv. statsminister Anders Fogh Rasmussen var ved at lægge billet ind til stillingen som generalsekretær for NATO blev disse medier pludseligt interessante.

Det vil aldrig være muligt at fremstå med en social profil, hvis man selv er asocial. Du kan ikke læse dig til at blive "folkelig". Folk som Anker Jørgensen og Poul Schlüter var folk du kunne tale med i ligefrem tone. Men sådan er det bestemt ikke alle der er. Tværtimod faktisk, for ganske mange politikere er i dag så adskilt fra den befolkning de skal administrere som man nærmest overhovedet kan komme.

Uanset bilagsdiskussioner, sygehusproblemer og alt muligt andet, så er det den måde du SELV fremstår på, der afgør hvor stor succes du har når du taler MED folk på sociale medier, på din blog etc. Den slags kan du ikke "spinne" dig til via smarte marketingfolk. Det vil lynhurtigt virke kunstigt.

Den ægte sociale profil skabes ved at INTERESSERE sig for sine medmennesker. Længere er den ikke.

Ingen kommentarer: