onsdag den 2. juni 2010

Pia Kjærsgaards belæringer

Pia Kjærsgaards belæringer viser med al tydelighed hvor desperat regeringen er. Når Villy Søvndal bliver bedt om at tage stilling til en udtalelse fra Morten Bødskov, der som bekendt, er socialdemokrat - og medlem af et andet parti - og enten erklære sig enig eller uenig med denne, så bliver det en smule tragikomisk.

Særligt fordi vi i nu rigtig mange år har set Pia Kjærsgaard komme med talrige udtalelser, der har banket folk på plads hvis de har formastet sig til at diskutere mulige reformer blandt regeringens partier. Jeg har senest nævnt Lene Espersen som ét eksempel. Mange andre ministre er blevet belært af DF-formanden, og det næsten umulige er faktisk sket. Birthe Rønn Hornbech siger kun ganske lidt, velvidende at regeringen sikkert bliver nødt til at udskrive valg den dag hun belærer Pia Kjærsgaard omkring det rent juridiske i mange af hendes udmeldinger. Udmeldinger som i øvrigt kun har ét eneste formål: score billige points.

Når Pia Kjærsgaard samtidig roser statsministeren for bortforklaringen om de ufinansierede skattelettelser som om det var økonomisk belæring af Helle Thorning-Schmidt, så er jeg nærmest nødt til at trække på smilebåndet. Særligt fordi det er morsomt man det ene år giver skattelettelser til folk der betaler topskat, hvorefter man skal ud med et påstået ærinde om konvergenskrav. Påståede fordi vi, som bekendt, slet ikke er formelt forpligtede til at overholde de krav, og da i hvert fald slet ikke har modtaget nogen henstilling endnu.

Havde det ikke været mere klædeligt for regeringen hvis de havde tænkt lidt videre, og tænkt en mere social fair plan igennem frem for det hastværk som den hovsa-løsning i virkeligheden bærer alt for tydeligt præg af?

Elementer som differentieret moms har aldrig hastet for regeringen - også selvom enhver med blot den mindste smule matematisk sans kan regne ud, at der vil blive solgt langt flere danske grøntsager, med bedre sundhed til følge, end med den nuværende faste moms på alle varer, som rent faktisk er med til at gøre billige industrivarer (med masser af konserveringsstoffer) endnu billigere i forhold til frugt og grønt. Men så skal vi over i en ny form for tankegang, for så kan vi ikke alene regne med enkelte kasser, men skal så til at tænke tværfagligt.

At det kunne sætte gang i dansk landbrug med yderligere beskæftigelse til følge tænkes der ikke over. At der kommer til at mangle praktikpladser for overhovedet at kunne føre de eksisterende landbrug videre om ganske få år rager politikerne en papand. Det er der ikke mange stemmer i.

Der er heller ikke ret mange stemmer i iværksætternes vilkår, for når folk er så naive at starte selvstændigt i et land som Danmark så skal de tydeligvis kontrolleres i begge ender. Det arbejde der følger med, rent administrativt, at starte sit eget er der ikke mange der gider. På den måde er regeringen, på mange fronter, med til at sikre at vi ikke får ordentligt gang i hjulene. Det hed i 80'erne "pengene har det bedst i borgernes lommer", men vi må sande, at det i det 21. århundrede betyder, at borgerligt tøj åbenbart er uden lommer.

Vi kommer ikke videre med den nuværende regering, og det er heldigvis gået op for mange der før stemte borgerligt.

Ingen kommentarer: