søndag den 14. oktober 2012

Efter Vilhelmsen vandt

Nu hvor vi i går så, at Annette Vilhelmsen blev ny formand for SF er der opstået en del gætterier om hvilken ministerrokade der kunne komme efter Skatteminister Thor Møger Pedersen er ret upopulær. Jeg har et helt andet bud på den mulige rokade, og skrev derfor følgende på Facebook:
Når nu alle spekulerer i hvad der kunne ske i SF, så er her et andet bud end det Henrik Qvortrup kom med på Go' Morgen Danmark samt senere i orienteringen på TV2 News:
Holger K Nielsen som gruppeformand
Jonas Dahl (hidtil finansordfører) --> Skatteminister
Lisbeth Bech Poulsen --> Miljøminister
Annette Vilhelmsen --> Erhvervs- og Vækstminister
Alle gæt er det rene gætværk, men en spændende variant... :-)

Man skal huske, at det ikke altid skyldes en dårlig indsats at man bliver skiftet ud, så derfor er der ikke nødvendigvis spor at udsætte på Ida Auken der blev Miljøminister efter valget i september sidste år.

Dog er det ikke helt umuligt, at den nye formand vil tolke nogle af de udtalelser der kom efter hun ikke stillede op ganske negativt, og derfor vælger at lade hende indgå i en rokade ud fra det generelle ønske om at lade nye kræfter komme til.

Det er, som sagt, kun gætteri og spekulation, for ingen ved hvad den nye formand tænker. :-)

Dog synes jeg det var ganske interessant at komme med et alternativt bud i en tid hvor de fleste kun kan blive enige om en ny skatteminister og så at Ole Sohns udmelding om at han ikke stiller op igen ved næste valg, kunne tolkes i retning af en plads som ville passe den nye SF-formand ganske godt.

Fremtiden vil vise hvem der får ret. :-)

Ingen kommentarer: