søndag den 28. oktober 2012

Penge fra tandrensning til nye fængsler

Nu vil regeringen mindske tilskuddet til tandrensning for at finansiere nye fængsler. En omvendt Robin Hood, for i forvejen er retshåndhævelsen ret tandløs, og nu skal befolkningen altså også ende med at blive det samme.

Der nævnes tandlægefaglig baggrund for, at det "kun" skulle være nødvendig med en årlig tandrensning, og tilskuddet skal følgelig forsvinde medmindre folk i forvejen har en tandsygdom...

Der er naturligvis ingen der tænker på hvorvidt faciliteterne i selve fængslerne kunne spares væk. Næ, disse stakkels forbrydere skal naturligvis behandles ordentligt. Hvis politikerne trænges op i en krog om dette emne, så skal der nok også nævnes internationale konventioner som argument for at lave nogle ordentlige rammer for disse folk der placeres dér.

For slet ikke at snakke om den retsfølelse der i forvejen er krænket helt ned fra de banale sager hvor folk som os andre oplever dyre reparationer på ens bil når denne bliver stjålet. Konkret betød det, at jeg oplevede en regning på 2.800,- for ødelagt tændingslås, døre m.v. da en ung mand, som dengang boede hjemme hos sine forældre i Vemmelev. Om der var erstatning for ødelæggelserne? Nej da. Det kunne jeg da fint inddrive via civilt søgsmål...

Da jeg talte med anklageren ved Slagelse Politi dengang, viste det sig, at denne hr. Kristensen såmænd allerede dengang havde lavet over 20 nye sager, også biltyverier, og han er stensikkert fortsat.

Så på spørgsmålet om hvad disse typer fortjener kan det næppe undre, at vand og brød var rigeligt. Når vi andre skal hive penge ud af vores budgetter til at reparere forbrydernes handlinger, så er tanken om, at der nu skal trækkes yderligere midler over på noget som de tydeligvis ikke forstår en pind af, ret overraskende.

Men så er der vel psykologer og eksperter som vil bakke forbryderne op med forklaringer om resocialisering m.v.

Jo tak, politik er for eksperterne. De ved jo godt hvad de vil opnå. Det handler ikke nødvendigvis om hvad der tjener borgerne bedst, men det vidste vi alle i forvejen.

Ingen kommentarer: