fredag den 12. oktober 2012

Kunstige jobs i en krisetid

Det er næsten tragi-komisk at se debatten der lige nu hersker omkring "kunstige jobs" i det offentlige, for den borgerlige lejr - anført af Liberal Alliance - vælger at se negativt på kommunernes valg, hvorimod det netop ER sund økonomi at sørge for, at en del af de vedligeholdelsesarbejder som BLEV svigtet under den borgerlige regering nu endelig bliver løftet.

Vi der er i arbejde kan sagtens anskue verden ud fra vores eget perspektiv, men nationaløkonomi handler jo netop om at kunne se det store perspektiv, den store sammenhæng.

Hvis kommunerne undlod at gøre noget ville de ende med at skulle betale kontanthjælp til de folk der mister dagpengene, så hvorfor ikke hellere få noget for pengene?

Så nemt kan det siges. Dét spørgsmål fortæller det hele.

Når politikere er endt med at blive så selvfede, at de ikke længere tænker store tanker, men alene tænker strategi, så ender man med samme drillerier som vi også ser i den amerikanske valgkamp netop nu.

Alle ønskes en god weekend, og så håber jeg, at debatterne bliver mere saglige, for den borgerlige lejr ender med at skyde sig selv i foden hvis ikke de begynder at lytte til kritik...

Ingen kommentarer: