mandag den 14. august 2017

De bredeste skuldre...

Vi kender alle sangen om, at de bredeste skuldre må bære de største byrder. Virkeligheden er bare en ganske anden end den man forsøger at præsentere. Hele diskussionen om topskat er et rigtig godt eksempel. Der er nemlig ganske mange pressepoints i at tale om denne topskat - men reelt er ganske mange alt for kloge til rent faktisk at BETALE topskat.

Problemet startede helt tilbage til dengang daværende revisor og skatteekspert, den afdøde Mogens Glistrup, viste en trækprocent på 0. Det var længe før topskatten blev indført. Han påpegede dengang en masse fejl i systemet, men hele hans retorik omkring indvandring gjorde, at mange tydeligvis glemte nogle af de budskaber, som rent faktisk KUNNE have ændret vores skattesystem.

Hvad er det egentlig revisorer tjener ganske mange penge på?

Skattespekulation, og investeringsprojekter, som slet ikke har noget reelt formål andet end spekulation BURDE være afvist for længst. Ikke desto mindre er der talrige selskaber som tilbyder netop den slags projekter til folk, som betaler topskat. De kan investere sig ud af topskatten, og INGEN taler om det.

Man vil hellere tage den nemme retorik, hvor man taler om, at det vil være asocialt at fjerne topskatten med det resultat, at vi aldrig kommer videre...

Man kan netop godt undre sig over, at folk som har studier i statskundskab og økonomi i bagagen slet ikke tager fat på denne del af debatten, for den ligger lige til højrebenet, at man rent faktisk får gjort noget ved spekulationen i topskat, frem for kun at diskutere uden at komme videre.

DERFOR bliver man lidt træt af dansk politik engang imellem. Der mangler realiteter i debatterne - men ingen tør starte dén debat...

God uge herfra til alle bloggens læsere. :-)

Ingen kommentarer: