onsdag den 22. november 2017

11 spændende kommuner venter stadig

Det var et spændende kommunal- og regionsvalg for alle partier. Der var mange forskellige dagsordener på bordene, og mange er glade, mens andre nok er mere slukørede i forhold til at skulle forklare et nederlag på en måde, så det ikke helt virker som et nederlag. Med 11 kommuner, der stadig mangler at afgøre borgmesterposten, kan man ikke drage nogen endegyldige konklusioner.Dog kan vi allerede konstatere, at Socialdemokraterne fik et bedre valg end mange havde frygtet. Det var en overbevisende sejr til borgmesteren Joy Mogensen i Roskilde. Stort tillykke med det!
Der er allerede nu fremgang på antallet af borgmesterposter til liste A, mens Venstre nok er lidt mindre tilfredse de steder, hvor borgmesterkæden måtte overdrages... :-)

Ét er sikkert: Dansk Folkeparti fik drøje hug. Formandens storebror havde håbet på en borgmesterpost i Assens, og finansordføreren Rene Christensen havde nok også sat næsen op efter en borgmesterpost i Guldborgsund.

Frederiksberg var kun et par hundrede stemmer fra et systemskifte efter 108 år med konservative borgmestre.

Der kom fire socialdemokratiske regionsrådsformænd, og kun én venstrekvinde - i region Syddanmark.

Der er stadig gang i fintællingerne rundt omkring, men i hvert fald kan vi konstatere, at Radikale ikke blev decimeret. De mistede 0,2% af stemmerne på landsplan, men vandt faktisk 18 mandater, så de nu har 80 byrådsmedlemmer på landsplan. Alternativet fik et bedre valg end ventet, og Liberal Alliance måtte have hjælp fra valgforbundet med Nye borgerlige for at fastholde et medlem i byrådet i Slagelse.

Rigtig god dag herfra til alle. :-)

1 kommentar:

Henrik V Blunck sagde ...

Slagelse og Dragør er nu de sidste kommuner, der mangler den afgørende konstitueringsaftale ifølge nyhederne her til morgen på TV2 News. Kerteminde ser ud til at være på plads, men der mangler den endelige underskrift...

God weekend. :-)