tirsdag den 21. november 2017

Godt kommunalvalg til alle

Herfra skal der i dag lyde et varmt ønske om et godt kommunalvalg til alle. Nu er alle kommunernes borgmestre til den endelige demokratiske eksamen. Folket skal tage stilling til, om de ønsker at fortsætte de retninger de hver især er gået - og denne gang med særlig indflydelse på det landspolitiske...


Det er vist ingen hemmelighed, at det landspolitiske billede er noget broget. Man hører tit, at befolkningen bakker op om den førte politik, om de brede forlig, og alt sammen minder det en smule om, at studehandlerne skal legitimeres af et godt kommunalvalg.

Regeringspartierne håber naturligvis på et godt valg, fordi de så kan bruge det til at legitimere den førte politik. Hvis valget skuffer, vil de straks fremhæve, at der er forskel på kommunal- og landspolitik. Så det er en slags catch-22, hvor man - uanset resultatet - vil forsøge at tolke som fanden læser bibelen...

Det samme gælder hos Socialdemokraterne, for de er traditionelt et parti med stærke rødder i talrige kommuner. De har, som alle ved, flirtet ganske historisk utraditionelt med regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, og for dem vil dagen i dag være det mange menige socialdemokrater vil anse for første chance for at give deres mening til kende.

Som det vil være faste læsere bekendt, så har jeg tidligere tilkendegivet, at jeg håber man vil tænke sig godt om når man skal afgive sin stemme. Netop ovenstående situation kan nemt blive et godt argument for ikke at legitimere den førte indvandrerpolitik, men nu er det DIT valg hvordan DU vil sætte dit kryds, og jeg ønsker alle læserne et rigtig godt kommunalvalg. Vi kan se frem til resultatet når vi i aften begynder at se resultater fra alle kommunerne.

Rigtig god dag til alle.

Ingen kommentarer: