fredag den 10. november 2017

En underlig uge i #dkpol

Det har, for at sige det pænt, været en underlig uge i dansk politik. Alt lige fra en nu tidligere formand for Syddjurs kommunes familieudvalg, som mistænkes for at arrangere gangbangs frem for at passe sit byrådsarbejde til DFs grundlæggers mand, der ikke vil have fuldskæg hos personalet på sygehuse. Ind imellem kommer så Løkkes samråd om ændringen af resortområde for Esbend Lunde-Larsen...


Samrådet med Løkke torsdag
Enhedslisten havde indkaldt statsministeren i forhold til hans beslutning om, at fjerne fiskeriområdet fra Esben Lunde-Larsen, og det kunne godt virke som lidt af et samråd alene for samrådets skyld. Alle kan regne ud hvorfor statsministeren valgte at ændre på området, og det behøver man egentlig ikke indkalde til et samråd for at konstatere.

Langt mere interessant er det, at man arbejder med clearing - hvor antallet af MF'ere der møder op matches, så fravær nærmest er dagens orden - og de aftaler hvor man stemmer enten gult eller bare med regeringen. Oppositionen er nøgen, når det kommer til den førte politik.

Jeg forstår godt, at danske politikere har svært ved at forstå det engelske parlament. Derovre kan man virkelig finde ud af at sætte fut i debatterne. Når man er uenige, så stemmer man IMOD. Det kunne vore politikere lære en hel del af, for faktum er, at Venstre har ALT FOR GODE kort på hånden i en valgkamp. De kan henvise til, at knap 70% (eller mere) af forslagene vedtages som brede forlig, så hvad er der egentlig at kæmpe for?

Dét er det interessante i en tid hvor Liberal Alliance og de Konservative har opgivet deres borgerlige og liberale særpræg, fordi de gerne vil bevare deres ministerbiler. Men det lugter langt væk af, at man danser efter populisternes pibe...

Modstand mod fuldskæg hos Henrik Thorup - hvad ligger bag?
Man skal ikke have studeret dansk politik ret længe, for at gennemskue, at Dansk Folkeparti kæmper for sin overlevelse. Her handler det virkelig om, at få folk til at glemme MELD- og FELD-skandalerne, og derfor er Henrik Thorups modstand mod fuldskæg hos hospitalspersonale det rene spin og udenomssnak.

De danske medier sluger det hele råt, og det virker noget særpræget, at vi i et tolerant land som Danmark skal høre den slags vrøvl. Hvis ikke det lugter af populisme og stemmefiskeri på tyndt grundlag, så er min bagdel en vandflyver... :-)

En tidligere formand for Familieudvalg involveret i gangbangs?
I Syddjurs er det noget af en skandale, at en nu tidligere formand for familieudvalget i kommunen ser ud til at have mere travlt med at sørge for seksuelle ydelser end at passe sit arbejde. Det kan godt være, at der ikke er faldet dom endnu, men det er simpelthen en skandale, at den slags kan foregå, og jeg forstår godt, at borgmesteren har en klar holdning til denne sag.

Normalt ville jeg sige, med kommentator Peter Mogensens ord, at "den gode nyhed er, at næste uge bliver endnu bedre i dansk politik", men det fortjener vist en omskrivning til: "Det kan KUN blive en bedre uge i dansk politik"...

God weekend til alle. :-)

1 kommentar:

Henrik V Blunck sagde ...

Her for få øjeblikke siden har Henrik Thorup til TV2 News nu trukket i land på det med fuldskæg...

Sær tendens, at man kaster prøveballoner afsted, og under 24 timer efter trækker i land. Det har vi set før. Men som enhver observatør kan konstatere, så ligger der altid noget under, når man kan finde på at komme med den slags udtalelser.