søndag den 14. januar 2018

Folk SKAL engagere sig, for at der sker forandringer

Her i weekenden efter Socialdemokraternes Henrik Sass Larsen meldte ud, at han var utilfreds med mediernes klipning af interviews, og de spørgsmål, der blev givet fra journalisterne, blev det diskuteret på PresselogenTV2 News. Der er flere gode vinkler på sagen, og du kan gense programmet, der genudsendes på TV2 News eller finde det på TV2 Play.Der er én vinkel vi alle glemmer. Journalister og politikere befinder sig i bunden af troværdighedsskalaen, og det har sine grunde.

Dels fordi journalisterne har været meget længe om at acceptere de nye medier. De har tænkt i mere traditionelle trykte baner, og derfor er mange af de begynderfejl vi ser et resultat af, at man jagter klik med smarte overskrifter frem for lige at behandle artiklen journalistisk FØR der trykkes på Udgiv-knappen. Dog også fordi man i dag kæmper om at komme først med en nyhed. Man går i breaking-mode over de mindste sager, som - når eftertanken møder reaktionen - i mange tilfælde gør, at folk bliver apatiske.

Det har så også medført, at alt for mange kun brokker sig hen over hækken i stedet for at deltage i debatterne - både online og i avisernes spalter. Læserbreve skrives der langt mindre af, og det har medført et demokratisk underskud, fordi politikere og journalister derved får lov til at leve i en boble uden påvirkning udefra.

Vi har brug for større engagement for at bryde med denne tendens, og jeg håber også I, kære læsere, vil medvirke til denne forandring.

God søndag til alle bloggens læsere. :-)

Ingen kommentarer: