tirsdag den 30. januar 2018

De nærgående spørgsmål til ministrene

Det er lettere komisk når forsvarsministeren, Claus Hjort Frederiksen, spiller fornærmet på statsministerens vegne, når nogen formaster sig til, at stille sig spørgende over for, hvorvidt Lars Løkke Rasmussen kunne lade sig påvirke af store gaver. Lille Lars fra Græsted har jo en vis historik, som vi alle kender, herunder alt fra bilagssag til fadbamser og fra rygekabine til boxershorts. Han er ikke ligefrem ren som nyfalden sne når det gælder at adskille hvad man BØR og hvad man SKAL gøre, vel? :-)


Man skal være utroligt varsom med at erklære, at man knap kender en person, hvis man ved, at det forholder sig anderledes - og på det punkt er Lars Løkke Rasmussen dumpet fladt. Det ville klæde ham, at erkende den fejlagtige formulering, og så komme videre.

Når sagen får en ny dimension, så skyldes det naturligvis, at det handler om landets statsminister. Han gjorde selv en dyd ud af, at nævne, at Helle Thorning-Schmidt kun fik nøglerne til låns, så han vidste også godt hvilken vej han ville gå i dansk politik.

Lars har nogle gode personlige kvaliteter. Han lader til at være et varmt menneske med god sans for humor. En af mine kammerater hilste på ham i Cirkusrevyen i Dyrehavsbakken i Klampenborg, og havde kun rosende ord om mødet. Jeg tvivler bestemt ikke. Det er en god egenskab at have det menneskelige på plads.

Dog mangler det moralske, og lige hvad angår det moralske kompas, så kan statsministerens arrogance og ego blive kilden til hans fald. Det fremstår MEGET grimt, når man ikke vil forholde sig til kritik - og det fremstår meget dumt, hvis man kun omgiver sig med rygklappende ja-mennesker, som åbenbart ikke TØR sige fra, når det er på sin plads.

Man kan ikke lave ordentlig pressehåndtering, hvis ikke man vil holde sig på sandhedens banehalvdel. Når der ER en møgsag, så er det vigtigt at komme videre - og det kommer man bestemt ikke, hvis man bagefter skal agere støvsuger når pressen drypvis giver nye aspekter i en sag, man helst skulle have lagt i graven allerede da den begyndte at spire...

Det bliver spændende at se samrådet i morgen. Jeg må tage den online, da jeg skal være på et kursus på det tidspunkt, men jeg ser frem til, at se hvordan det forløber, samt hvorvidt statsministeren vil spille med åbne kort. Det er hans eneste chance for at lægge sagen død. Arrogance og udenomssnak vil kun ødelægge de gode meningsmålinger, der ellers er set på det seneste.

Fortsat god dag til alle bloggens læsere.

1 kommentar:

Henrik V Blunck sagde ...

Samrådet gik jo som man kunne forvente. Lars Løkke Rasmussen ville ikke svare på flere af spørgsmålene, men der var faktisk én ting som var langt mere sørgelig. Enhedslistens Maria R Gjerding smed faktisk det bedste argument for samrådet direkte i afløbet, da hun begyndte at tale om, at statsministeren var statsminister 24/7, og at alt skulle lægges frem, så befolkningen kunne vurdere.

Sikke noget bavl!

Det er så super irriterende, når man ser flere af medlemmerne af Enhedslisten komme med den slags vrøvl. Man vil hæve den etiske fane, at det bliver praktisk umuligt for ALLE at leve op til, og man søger direkte efter enkeltsager, hvor man kan udfordre en minister til et niveau hvor man skal være fuldtidsbeskæftiget bare for at vurdere lødigheden af selv spørgsmålene...

Det er klart, at man kan gøre dette. Det skyldes dels, at man har græsrødder, som med glæde serverer kritiske spørgsmål, og hvis det endelig kommer til relationer, så tror jeg næppe Enhedslisten skulle spørge for meget, for Enhedslisten har mange kilder på den yderste venstrefløj, hvoraf en del bestemt ikke holder sig tilbage fra at rykke demokratiet fra en debatspalte ud til gadens parlament. Det er ikke fremmed for et parti, som har haft revolution på sit program, og som ikke åbenlyst vil deltage i noget som helst, fordi de altid kan finde et hul i osten.

Det er super ærgeligt, at man ikke fastholdt fokus på det reelle, nemlig - som Jarl Cordua også sagde på DR2 i Deadline - den moralske habitus som statsministeren har haft. Der er en lang liste af ting, hvor befolkningen har en mavefornemmelse af, at der er noget, der er fejet ind under gulvtæppet. Hvis dét havde været fokus, var man nået længere, men offentliggørelse af alenlange lister er - undskyld sproget - det rene flueknepperi!

Super ærgeligt...