tirsdag den 29. maj 2018

Efter Operation X: Gælder opskriften fra Olsen Banden stadig?

Efter den seneste udsendelse af Operation X onsdag aften den 23. maj 2018 på TV2 hvor Morten Spiegelhauer afslørede alvorlige mangler i Nordeas håndtering af de såkaldte Bin Laden-sedler (500€) til landets vekselkontorer, kan man godt få den tanke, at politiet stadig opererer efter den opskrift vi alle så brudstykker af i flere afsnit af Olsen Banden.



I Olsen Banden siger politiinspektøren nemlig til sin unge assistent, at forbrydelse betaler sig, og at sager netop overdrages til den mindst erfarne for at der ikke sker en opklaring. I Olsen banden var det en humoristisk vinkel på behandlingen af de store sager, men desværre kan vi efter Operation X godt få en alvorlig mistanke om, at der er noget alvorligt galt. Især når man allerede i 2011 er opmærksomme på, at denne pengeseddel bruges af kriminelle, men at man først lidt over fire år efter standser selve distributionen. Ovenikøbet med en direktør, som på daværende tidspunkt var ledende chef for både Nordea og BKS, og derfor roller i begge virksomheder.

Når man så ser, at man til en generalforsamling fortsat forsøger at tale udenom, så viser man med al tydelighed, at man ikke kan have tillid til hverken Nordeas nuværende ledelse eller for den sags skyld en efterforskning, som burde være langt hurtigere. For en anden del, vi har set gentagne gange er jo, at man ofte går efter lavere straffe, hvis anklagemyndigheden først starter en straffesag mange år efter den konkrete forbrydelse...

Man skal være både blind og døv, hvis ikke dette skriger til himlen, og der skal nogle rigtig gode forklaringer på bordet, hvis man vil bevare tilliden til samfundets grundpiller når den slags kan foregå i en af nordens største banker. Som skatteborger får man også den tanke, at det er betænkeligt, man fra bankverdenen gerne tager imod redningspakker, de såkaldte bankpakker, samtidig med, at man vender det blinde øje til, når man samtidig kan se, at de simple sager godt kan føres, men at der ikke sker ret meget, når først en af landets største banker er i søgelyset.

En vigtig del af kampen mod terrorismen burde være pengestrømmene, og med de indicier Morten Spiegelhauer her til aften kunne præsentere, så melder der sig et vigtigt spørgsmål: hvornår får man fingeren ud af gaskanalen? Vågner man først den dag samtlige aktionærer sælger sine aktier, og kunderne har flyttet deres engagementer med denne bank?

Ingen kommentarer: