tirsdag den 1. maj 2018

Søren Pind forlader dansk politik

Billedkilde: Folketingets hjemmeside
Det er en ret stor nyhed, at Søren Pind stopper som minister, og forlader dansk politik. Det forlyder, at han er løbet tør for energi, og det kan man egentlig godt forstå. Søren Pind har, lige siden han gik ind i politik, været en markant personlighed, som har udfordret Venstre på indtil flere fronter.Mange vil huske, at han skrev sine liberale teser, og var en stærk bannerfører for liberale tanker. Han har ret sikkert været udfordret af de dårlige sager regeringen har mødt, og hver gang han har stukket næsen frem, har han fået solide smæk.

Sådan er det, vil nogle mene...

Jeg er selv en af dem, som har undret mig over hvor uheldigt han i den senere tid er faret frem på det sociale medie, Twitter, og det har da også afstedkommet, at han har blokeret mange, der er kommet med endog meget barske - og desværre også personlige - angreb på manden.

Det burde ikke ske, for det har nok været medvirkende til at dræne Søren Pind for energi, når vi nu kan se tingene i bagklogskabens ulideligt klare lys.

Politisk bliver det nu interessant at se, om regeringslederen vælger at tage en lille ministerrokade, eller om han tager den store grovfil frem, og sætter et stærkere hold. Det er ret tydeligt for de fleste, at det vil være den sidste rokade før et folketingsvalg, og der er på den måde en hel del på spil for Lars Løkke Rasmussen i hvordan han håndterer denne nyhed.

Dansk politik vil ikke være det samme uden Søren Pind som del af regeringen. Han ønskes alt muligt held og lykke fremadrettet.

Fortsat god dag til alle bloggens læsere. :-)

2 kommentarer:

Henrik V Blunck sagde ...

Martin Geertsen overtager Søren Pinds folketingsmandat, erfarede vi i aftes.

Regeringsrokaden ser således ud:

Tommy Ahlers og Jacob Ellemann bliver ministre, og Eva Kjer Hansen vender tilbage på holdet. De konkrete ministerier kender vi ikke endnu. Karen Ellemann stopper angiveligt som minister iflg. TV2 News.

I morgen vælger Venstre ny gruppeformand.

Henrik V Blunck sagde ...

Eva Kjer Hansen får Ministeriet for fiskeri nordisk samarbejde og ligestilling.
Jakob Ellemann-Jensen får Miljø- og Fødevareministeriet, og Tommy Ahlers ny Uddannelses- og Forskningsminister