søndag den 28. oktober 2018

Der er brug for nytænkning i dansk politik

Der er brug for nytænkning i dansk politik. Der er simpelthen alt for mange, som sidder på dobbeltmandater, og der kan ikke være tvivl om, at de enkelte partier bør få sig en grundig intern snak om det er den bedste måde at forvalte demokratiet på.


Det her handler på ingen måde om partipolitik. Det er fløjtende ligegyldigt om det er et blåt eller rødt parti når det gælder dobbeltmandater.

Jeg tvivler voldsomt på, at man BÅDE kan sidde i byrådet, regionsrådet og så folketinget. Det virker som om man bliver inhabil på en eller flere fronter. Man kunne til nød argumentere for, at man godt kan sidde i folketinget og så i byrådet. Dette fordi man i forvejen har mange, som bestrider et almindeligt job på fuld tid ved siden af borgerligt ombud som byrådspolitiker. Mange af dem gør det fint.

Dog kan man godt blive lidt skuffet engang imellem, når man ser det fremmøde der er i folketingssalen. Man kan til tider opleve, at enkelte medlemmer multitasker mellem udvalgsarbejde og så taler i folketinget, men det er et område, der fortjener lidt mere opmærksomhed, hvis man gerne vil politikerleden til livs.

For faktum er nemlig, at borgerne ikke altid kan stole på de udtalelser der kommer i en valgkamp set i forhold til hvordan der rent faktisk stemmes i salen - og det ER et problem, hvis partierne vil genvinde troværdigheden i befolkningen.

God søndag herfra til alle bloggens læsere.

Ingen kommentarer: