tirsdag den 6. november 2018

Den gode tone der mangler i #dkpol

Den gode tone der mangler i #dkpol kan meget nemt komme til at koste stemmer ved næste folketingsvalg. Det handler om, at danske politikere både på #SoMe (sociale medier) samt i radio- og tv-optrædener gør sig selv til grin med den tone, de lægger for dagen. Det bør man tænke over, hvis man gerne vil genvælges.


Misforstå mig ikke. Der ER folketingsmedlemmer, som lukrerer på en barsk tone. Nogle er vilde med den, men det er som med den amerikanske præsident Donald Trumps Twitter-vaner, at den også kan afskrække en del fra at stemme på én...

For min egen del kan jeg kun sige, at jeg bliver demotiveret af den barske tone nogle lægger for dagen. Jeg kan simpelthen ikke se, at det gavner nogen, når man bevidst forsøger at fordreje debatter, og man når aldrig til en fælles forståelse, hvis man på forhånd lægger andre ord i munden. Jeg kan dog se, at nogle politikere genvælges, selvom de gør det modsatte, og det stiller et nyt spørgsmål: hvorfor finder nogle mennesker sig i den slags?

Vi har fået en dagligdag, hvor mange iblandt os er blevet tonedøve over for den måde retorikken påvirker os. De af os, som lyttede efter i skolen, og lærte ordentlige manerer, er imidlertid ganske forfærdede - ja, indrømmet, et hårdt ord :-) - over hvorledes det har spredt sig til mange aspekter af kommunikationen i det offentlige rum.

Vi ser det i online fora, på sociale medier som fx Facebook [for dem der stadig bruger dét medie] og i radio og på tv. Politikere som taler til hinanden som om de var rygende uenige, og alligevel ved vi fra andre programmer, at meget af det er spil for galleriet. Men hvorfor skal dette skuespil være så groft og laves med så grove ord og spydigheder, som vi ser?

Anstændige mennesker bør kunne være uenige uden at gøre brug af den slags, skulle jeg mene...

Vi ville få en meget bedre tone i samfundet, hvis alle lærte at agere med hinanden med gensidig respekt, og derfor håber jeg, at folk vil begynde at lytte, for det vil øge interessen for at deltage i de demokratiske debatter.

Fortsat god dag herfra til alle bloggens læsere. :-)

Ingen kommentarer: