torsdag den 15. november 2018

Putin var ikke KUN en KGB-agent

Når man i dagens høring om forsvarspolitik med unge repræsentanter fra ungdomspartierne, modereret af chefredaktør for Weekendavisen Martin Krasnik, hører en repræsentant fra KU - Anders Stargaard - kalde Putin for en KGB-agent, må man undres...


Undres fordi det er ret tydeligt, at folk ikke kender historikken omkring Ruslands præsident, Vladimir Putin. Sjovt nok har ALLE en holdning til når DF'eren Marie Krarup udtaler sig om Rusland, men tydeligvis ikke har det fornødne overblik.

Wikipedia kan man læse følgende om Vladimir Putin:
Putin studerede jura ved universitetet i Sankt Petersborg og var i flere år KGB-officer i afdelingen for udenlandsk spionvirksomhed. Putin taler foruden russisk flydende tysk. Mellem 1998 og 1999 var han direktør for sikkerhedstjenesten FSB.

Han var chef for sikkerhedstjenesten FSB, ikke alene en 'simpel' KGB-agent!

FSB er EFTERFØLGEREN til KGB, hvis hr. Stargaard havde gidet tjekke denne artikel på samme kilde. :-)

Det er ret sigende for niveauet, at man kaster omkring sig med påstande uden på forhånd at have sat sig ordentligt ind i de emner man udtaler sig om, og det gør det en smule svært at tro på, at det politiske bliver bedre i fremtiden når der ikke er styr på disse detaljer...

Vi har brug for folk med historisk viden i bagagen når man skal forholde sig til den geopolitiske situation, og i hvert fald hvis man skal have udviklet nogle holdbare løsninger fremadrettet.

Ingen kommentarer: