fredag den 23. november 2018

Spekulationer om et valg

Der er mange spekulationer om et valg snart udskrives. Der kan gættes både i nord og i syd, i øst og i vest, men den eneste i kongeriget, som ved noget om den sag er statsministeren, Lars Løkke Rasmussen.


Der er ingen tvivl om, at Venstre gerne havde set en færdig finanslov før landsmødet i Herning i sidste weekend, men ingen kan vide sig sikre før den sidste krølle er på plads. Dansk Folkeparti vil, som alle ved, gerne drille Liberal Alliance mest mulig.

Udfordringerne står i kø for både den blå og den røde lejr. :-)

Selv en alternativ konstellation vil også have udfordringer foran sig for at blive enige. Den ene del vil gerne gøre hele landet til økologiske vegetarer mens den anden drømmer om en socialistisk stat. Der er LANGT mellem parterne for at sige det pænt, for de præsenterer ikke en fælles strategi, og i hvert fald ikke en, som den almindelige vælger kan se...

For alle peger fingre, og siger, det er 'de andres' skyld. Ingen tager selvstændigt ansvar for at tage den nødvendige dialogkaffe mellem parterne, og derfor kan det meget vel blive et kaos, hvis statsministeren pludselig havde modet til at udskrive et valg i utide.

Mange satser på, at han venter til juni, men faktum er, at når først nytårsklokkerne har ringet 2019 ind, så vil hele folketinget gå i folketingsvalgs-modus, og så er alle parter stejle, fordi de i sidste øjeblik skal markere sig som forberedelse til en valgkamp.

Man kan håbe, at befolkningen vil huske hvordan politikerne hidtil har stemt, og se forbi de valgslogans, der pludselig kommer op i lysmasterne, for det bliver et vigtigt valg på mange måder. Alle vil forsøge at gøre et nederlag til en mindre sejr, fordi de vil forklare, at de trods alt ikke gik helt så meget tilbage, som det var forventet - og det samme omvendt.

Det er altsammen et kæmpe spil for galleriet, og man kan spørge sig, hvorfor vi bliver ved med at stemme som vi plejer, når vi bagefter kan se skuespillet. Med HC Andersens ord fra Kejserens klæder, så er det på tide, at den lyserøde elefant bliver adresseret: politikerne er fulde af fup og fidus og tom snak i al for høj grad. Al den udenomssnak samtidig med at journalisterne, som burde stille de kritiske spørgsmål, nøjes med at holde mikrofonen.

God weekend til alle den politiske blogs læsere. :-)

Ingen kommentarer: