søndag den 23. december 2018

Når bonusser udhuler i forvejen kuldsejlede budgetter

Når man i aftes kunne høre, at offentlige ledere får udbetalt bonusser til trods for manglende overholdelse af skitserede mål, så opfylder flere offentlige virksomheder ikke kriterierne for resultatløn. Det er tankevækkende og kritisabelt...


Det er intet under, at offentlige budgetter ofte skrider, når man ikke har styr på de mål og kriterier der skal til, før en bonus kan udbetales til en offentlig leder.

Tidligere har flere tv-programmer i forvejen dokumenteret hvordan nogle chefer, kommunaldirektører m.v. har fået udbetalt aftrædelsesløn, selvom de er fortsat i samme stillinger. Dengang lovede man bod og bedring, og at man ville få styr på disse ting. Det er tydeligvis IKKE sket alle steder!

Det er lidt tankevækkende, at mens man gerne pisker folk uden job, og taler negativt om andre kulturer fordi de i politikerne ikke overholder nogle 'danskheds'-kriterier, så trives nepotismen og old boy network i bedste velgående. Der sørger man nemlig for hinanden, og så tager man modvinden, når den i deres øjne irriterende presse får gravet i ubehagelige sager, hvorefter det hele kører præcis som det plejer.

Er det noget under, at vi aldrig kommer til bunds med modernisering af det offentlige, når dette får lov til at gå upåagtet hen?

Nej, vel?

Det er fuldkommen uacceptabelt, og det kræver lidt mere end en minister, der fortæller, at hun har bedt sin forvaltning kigge på det. Det kræver HANDLING, for vi bør kunne kræve af politikerne, at de rent faktisk begynder at skabe resultater på den økonomiske bundlinje.

Vi er ikke tjent med ledere som ikke forstår at styre efter de krav der skitseres når de bliver ansat, og der MÅ kunne stilles krav om overholdelse af målene FØR en bonus udbetales.

Fortsat god dag til alle. :-)

Ingen kommentarer: