tirsdag den 11. december 2018

Nu burde selv DF stoppe med ønsket om et DEXIT

Det har været så tragi-komisk at høre EU-debatterne her i landet, for lige siden Brexit-valget endte med et JA til at forlade EU, så har Dansk Folkeparti haft en endnu vådere drøm om et DEXIT. Nu skulle vi virkelig have et alternativt sammenhold...


Det er vist gået noget anderledes end præsten prædikede, og selv efter hårde forhandlinger med EU er de britiske EU-modstandere ikke tilfredse. Dette i en sådan grad, at deres premierminister - Theresa May - er ydmyget til at udsætte afstemning i det britiske parlament.

Er det mon den egentlige agenda for DF?

At skabe et kaos vil passe fint med den agenda, som DF tydeligvis jagter. Så kan de virkelig komme med deres patentløsninger, som ALTID er bedre end det alle andre kæmper for. Per definition er 'det etablerede' noget farligt, som man for alt i verden skal overgå - og sådan har det været i mange år.

Når man syretester DFs politik, så er det altid +10%. DF kan - og DF vil, hvis bare befolkningen vågner op til deres variant af demokrati. Vel at mærke et demokrati, som starter med et parti med suveræn topstyring. Internt er der intet demokrati, men alligevel vil man hjertens gerne fortælle alle andre, hvordan landet skal styres.

Man bliver SÅ træt af alt det udenomssnak, og man kan kun håbe, at flere bliver klar over præcis hvor nøgen kejseren er, når de stiller sig op med patentløsningerne. Det holder ganske enkelt ikke, og jeg vil hellere sætte min lid til samarbejdet frem for isolationen. Det er en Trump-lignende tankegang, som bør bekæmpes for enhver pris. Vi skal ikke sætte landets økonomi over styr bare fordi drømmerne har en ide om nye samarbejder, som heller ikke er specielt tydelig eller konkret.

Mit gæt er, at den britiske premierminister ikke får ret meget ud af sin charmeoffensiv. De resterende 27 lande må føle sig grundigt til grin, når englænderne p*sser på hele forhandlingsprocessen med endnu et forsøg på at skabe en usikker situation.

Det er klart for alle, at EU bør reformeres. Det gøres internt i organisationen ved at rense ud i al bureaukratiet og de tåbeligheder, som har varet alt for længe. Jeg har tidligere sagt, at første vigtige skridt er, at fjerne flytningen mellem Bruxelles og Luxembourg hver anden uge, og så fremdeles kan man sagtens nytænke hele systemet, så det både bliver lettere og mere effektivt at få lavet resultater. Vores danske EU-kommissær, Margrethe Vestager, har allerede vist flaget. Hun har gjort det rigtig godt, og det var netop et EU med hende for bordenden, der kunne skabe den slags forandringer. Det kræver ene og alene, at landene bliver mere fokuserede på at FINDE og STØTTE løsninger, frem for den evindelige tvivler-agenda som ikke tjener noget formål.

Så hvis Dexit-tilhængerne virkelig tror på deres projekt, så lad os gerne tage en afstemning. Jeg tror det vil være den eneste vej ud af dødvandet, at vi en gang for alle finder ud af hvor vi selv står. Så kan den tabende part tie stille, så vi for en gangs skyld kan komme videre. Før en sådan afstemning kommer der aldrig ro på bagsmækken...

Man bliver SÅ træt af dansk politik, fordi ingen tør melde kulør. Samtidig er der altid en tendens til, at den tabende part gerne vil have en chance mere, for at få DERES vilje, frem for at lytte til de signaler befolkningen har sendt for længst. Den unge generation støtter samarbejde - et globalt et af slagsen der virker.

God dag herfra til alle bloggens læsere. :-)

1 kommentar:

Henrik V Blunck sagde ...

Altinget har samme analyse. Lige meget hvad Theresa May beder om, vil det aldrig være nok... https://www.altinget.dk/artikel/theresa-mays-dilemma-lige-meget-hvad-hun-beder-eu-om-er-det-ikke-nok