mandag den 31. december 2018

Nytårstalen du aldrig kommer til at høre...

Nytårstalen du aldrig kommer til at høre er den tale, der burde være givet, men som ingen tør, fordi politik efterhånden handler mere om meningsmålinger end om virkeligheden derude omkring Christiansborgs mure. Den virkelighed hvor vi gerne må have holdninger, og hvor vi står fast ved dem.


Desværre er der de seneste årtier gået inflation i negativ om særligt én befolkningsgruppe - nemlig, udlændingene. Der er et støtteparti, DF, som har skamredet hele den politiske arena med langt større påvirkning end deres mandatstørrelse tilsiger dem. Alene fordi resten af de såkaldt 'ansvarlige' partier indgår i en diskurs, der sågar har fået omdøbt indvandrerpolitik til værdipolitik.

Nysprog har en farlig bismag, og den er både besk, sur og ubrugelig.

Når alle undtagen Radikale, Alternativet og Enhedslisten er blevet enige om, at 'antallet betyder noget' med diverse underforståede budskaber, så er der virkelig sket et værdiskred fra det Venstre vi kendte under Uffe Ellemann-Jensen og det Konservative Folkeparti under Poul Schlüter. En højredrejning, som bestemt ikke er køn at se på, for vi risikerer at miste vores vigtigste værdier på grund af denne udvikling, som nærmest må betegnes som en afvikling.

Men hov, var værdipolitik ikke netop politik om indvandrere og flygtninge? Se, det er derfor det er farligt at omdefinere begreber i populismens tjeneste. De danske værdier burde være ligestilling mellem kønnene, tolerance over for anderledes tænkende, respekt for folkestyret og princippet om, at jo mere uenige vi er med hinanden, jo pænere skal vi tale sammen. Det er ikke et begreb Clement Kjersgaard har opfundet, selvom jeg erkender det snart er så sjældent man ser det effektueret, at man godt kunne forledes til at tro det...

Jeg kunne skrive flere store bind om hele udviklingen, men faktisk vil jeg hellere nøjes med at ønske jer alle et rigtigt Godt Nytår. Håber I alle får en rigtig god aften. :-)

Ingen kommentarer: