torsdag den 21. marts 2019

Vi ønsker flere børn - bare ikke i Folketinget!

Ugen har været præget af Mette Abildgaards baby i folketingssalen. Det var ikke noget syn, der var velkommen hos formanden, Pia Kjærsgaard. For de troende kunne det ellers være interessant at tømrersønnen, Jesus, sagde: "Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i” (Markus 10, 14), og det står i skarp kontrast til formandens afvisning gennem en af sine sekretærer...


Danske politikere har en tradition med clearing, således at man clearer oppositionens mandater efter regeringens tilstedeværende mandater den pågældende dag. Denne clearing blev mistet, og derfor kunne gruppeformanden ikke nøjes med, at være på sit kontor. Hun var nødt til at stemme - og så opstod virakken.

På de sociale medier er DF'erne temmelig sure over de reaktioner, denne sag har affødt, og man kan godt undre sig en smule over, hvor uvante de er med at betjene disse medier ift de mere traditionelle (tv, radio, aviser).

Befolkningen er delte, dog med en vis overvægt til Mette Abildgaards fordel, og det er fuldt fortjent, for hendes datter sov. Der var ingen larm forbundet med hendes tilstedeværelse, og det skal retfærdigvis siges, at en del politikere var fremme med positive tweets.

Når folketingets formand får plads til tv til at fortælle, at folketingssalen kun er for medlemmerne af folketinget, så må man grine ad denne stædighed. Dels gøres der rent af folk, som ikke er medlemmer, og selve udtrykket er forældet, for der er også sekretærer og vandbærere til stede.

Ja, ja, nu ved jeg godt hvad du tænker: "de er jo ansat!"

Det er fuldkommen korrekt, men tænk lige for en kort stund over, hvorfor de etablerede medier er udfordrede. De holder mikrofonen, og kommer yderst sjældent til at stille kritiske spørgsmål. Det sker næsten kun i de store sager, hvor der i forvejen er kritik fra den modsatte blok. Det er jo DERFOR folk søger over til blogs og andre online kanaler for at få bare en smule kritisk analyse af det, der sker! Det er da ikke raketvidenskab, at man må udfordre århundredgamle aviser, hvis ikke de formår at forholde sig til det, der optager danskerne.

Hvad er dine tanker ifm denne sag, kære læser?

Alle ønskes en rigtig god dag.

Ingen kommentarer: