tirsdag den 4. juni 2019

En lamentabel valgkamp

Det er nu dagen før den store dag. I morgen er det ikke kun grundlovsdag, men også valgdagen, vi alle har ventet alt for længe på. Det har været en rigtig sørgelig valgkamp. Lamentabel for at sige det endog meget pænt...


Det har virkelig været grimt, for det første, at se Stram kurs-stifteren, Rasmus Paludan, gøre groft grin med vores demokrati. Hans provokationer af snart sagt alt der er mørkere end et ark hvidt papir, har virkelig skadet vores nation. Hans stil har været noget nær en dansk version af amerikanske Trump, og xenofobien kender absolut ingen nedre grænse. Det har VIRKELIG været en sørgelig omgang.

Næsten lige så sørgeligt, har også Pernille Vermund vist, at hendes velpolerede ydre gemmer på en næsten lige så grum holdning til udlændinge her i Danmark.

Det mest tankevækkende var, at jeg for nylig talte med en kollega, som var enig i, at der skulle en Rasmus Paludan til, før Pernille Vermund virkede nærmest normal - og det fortæller en hel del om grusomheden på den yderste højrefløj!

Mindst lige så ubehageligt har Lars Løkke Rasmussen vist, at han vil gøre hvad som helst for at bevare sin post som statsminister. Han har skiftet kurs, givet løfter, skiftet hest og meget andet i en nærmest latterlig grad. Han har virkelig skabt rock i synagogen, som man siger, først med en bogudgivelse, og senere alle mulige selvmål uden at orientere sin egen ledelse om sin strategi.

I den anden lejr har partierne været rigtig dygtige til at bagtale hinanden, og slutresultatet er fragmentering. Der er virkelig grund til en kop dialogkaffe, som Ozlem Cekic nok ville anbefale, hvis dette valg tabes på gulvet.

Ingen kan sige sig helt fri for, at være kommet med uheldige meldinger undervejs i denne valgkamp. Nogle har været hændelige fejl, mens andre har været mere end bare fodfejl.

Summa summarum: der er grund til selvransagelse i alle partier, når morgendagens valg er overstået - og det uanset resultatet. Jeg håber I, kære læsere, har kunne bruge de valgkommentarer jeg udgav her på bloggen, og ønsker alle en god grundlovsdag, samt en god valgdag til alle. :-)

Ingen kommentarer: