søndag den 15. august 2010

De Konservatives krise

Det smerter nok de fleste, at de Konservatives ledelse ikke formår at holde debatten internt i partiet. Sådan går det når man er fastlåst i et paradigme mellem hvorvidt "nok er nok" og så bevarelse af regeringsmagten. De konservative værdier har IKKE fået mere plads - hverken i folks bevidsthed eller i regeringens gennemførte politik - efter blokpolitikken er blevet så markant som den er i dag.

Når der diskuteres hvorfor Jakob Axel Nielsen forlader partiet, så er det kun en del af det overfladiske som diskuteres. Langt mere alvorligt er det at det snart kun er Helge Adam Møller der kunne signalere blot en smule cojones...

Retspolitikken er præget af inkonsekvens, og politiet er magtesløse efter rets- og politireformen, samtidig med at alle andre enheder som skulle understøtte f.eks. SSP-samarbejdet er præget af egen krise, så er der ikke meget tilbage af det som skulle kendetegne konservativ politik.

I sådan et perspektiv er der ikke nogen tvivl om at krisen bliver længere end ventet, særligt når man bagefter søge bortforklaringer frem for at erkende egne fejl. I den slags situationer kan det hele ende med at smuldre, og så er der nok mange konservative som begynder at søge efter nye græsgange.

Det gamle Højre er under opløsning - og det måtte jo ske når man så tydeligt som i det seneste årti har gjort alt hvad man kunne for at afmontere hver eneste doktrin i partiprogrammet under den såkaldte hensyntagen til flertallet.

Når det handler om at tælle til 90 frem for at stå fast ved sine holdninger, så smuldrer og opløses politikken - og det er der vist ikke ret mange konservative vælgere som vil være spor uenige i.

Så det kan godt være du ikke hører de politiske kommentatorer udtrykke sig helt så klart, men det er jo blot endnu en god grund til at følge denne blog. Her får du den klare forklaring på tingenes tilstand frem for at folk skal pleje egne interesser, uanset hvor neutrale andre påstår at være...

Ingen kommentarer: