tirsdag den 7. juni 2011

Affotografering af nummerplader

Når det gælder affotografering af nummerplader ved grænsen fristes man til at tænke på udtrykket "fanden plager dem", for hvad er det dog for et samfund vi er ved at skabe os? Alle synger sangen om, at det ikke kan skade dem som har god samvittighed, men hvor lidt har politikerne egentlig forstået den danske ånd?

De har set, ved talrige folkeafstemninger, hvordan danskerne rent faktisk TØR hvor politikerne tøver, og i denne sag er der kun én ting at gøre: tage sit pas med, og så kræve et stempel i sit pas både ved ud- og indkørsel i landet. Hvordan vil du, f.eks. et halvt år efter, huske hvornår du var nede sydpå, og i hvilket ærinde? Så må passet jo blive borgerens dagbog for at kunne dokumentere, at man ikke har været over grænsen flere gange samme dag...

Det er nemlig reelt et problem hvis du bliver fotograferet ved Kruså, og senere ved Sæd-grænsen, for så kunne det bagefter påstås, at du havde været over grænsen flere gange samme dag - medmindre der nu altså også skal sidde et par skrankepaver og sammenstykke hvert billede af både en for- og en bagplade for at se hvilket kørselsmønster der var den pågældende dag.

Det er måske regeringens tanke at det skal være en del af aktiveringen af arbejdsløse, at de skal sortere i billeder af nummerplader, hvilket i sig selv ville være en gråzone i forhold til håndteringen af private oplysninger.

Perspektiverne er mange, og spørgsmålene endnu flere. Jeg gætter på at de fleste er fuldkommen ligeglade, men når der er en risiko for misbrug af informationer, og manglende klarhed om hvad i alverden den slags skal bruges til, så burde folk råbe vagt i gevær.

Ingen kommentarer: