torsdag den 2. juni 2011

Politik kan ikke skabe vækst

Uanset hvilken regering der kommer til er det et ufravigeligt faktum, at politik kan ikke SKABE vækst. Til gengæld kan den politiske ledelsesstil enten FREMME eller HÆMME vækst.

Når vilkårene for vækst HÆMMES, så gider folk ikke konvertere fritid til energi på egne vegne, og så stopper iværksættertrangen. Hvis du i forvejen befinder dig i et lommepenge-mindset, så er der mange som ikke gider bruge fritiden på at skabe nye virksomheder, og så skabes der ingen nye arbejdspladser.

Hvis den politiske ledelsesstil FREMMER væksten, så gives der FRIHED til yderligere vækst. Kontrol og bureaukrati erstattes med TILLID og hjælpsomhed. I stedet for at offentlige instanser skaber forhindringer, så bør de i stedet være serviceinstanser for at fremme den vækst landet så hårdt har brug for.

Uanset partifarven på en kommende regering, så er det netop denne afgrundsdybe forskel som bør skinne igennem i den reform af offentlige instanser som bør stå forrest i alles perspektiv, hvis målet skal nås.

Det nytter ikke noget at dunke hinanden oven i hovedet med hvor skidt talenterne er blevet spild. Tværtimod. Det vil virke langt mere effektivt at komme med reelle ideer til fornyet vækst og ideudvikling. Det gælder alt lige fra skolerne som gerne skulle motivere til iværksætterånden hele vejen over til Skat, som også må gribe i egen barm. Vi bruger millioner på at fange småpengene mens formuer smutter pga uoverskuelige skattelove som fremmer kreativiteten hos visse spekulatorer, og mindsker den skatteindtjening som skulle til for at finansiere den SERVICE som alle borgere burde opleve.

Det er fremtidens udfordring hvis vi skal udvikle os fra lommepengesamfundet over til et samfund hvor vækst ikke længere holdes tilbage, men opmuntres fordi vi alle kan se, at væksten virker til fælles gode for os alle.

Ingen kommentarer: