torsdag den 30. juni 2011

Skat på MEGET tynd is...

Skat vandrer på MEGET tynd is, for at sige det ligeud. Når man læser nyheden på DR Online "Betal restskat i blinde" får man det indtryk, at Skat forbeholder sig retten til ikke at ændre sin beregningsdato for højere rente - også selvom Skat, pga strejken i CSC, ikke har udsendt papirudgaven af selvangivelser.

Man skal ikke have studeret kreditlovgivningen ret dybt før end det bliver ret tydeligt at en kreditor SKAL overholde visse regler når/hvis en sag senere skal en tur forbi Fogedretten. Det forbehold gælder OGSÅ offentlige myndigheder.

Da vi lever i et civiliseret samfund må det også forventes, at offentlige myndigheder lever op til de krav der er gældende for private virksomheder. Hvis vi først begynder at tale om, at flertallet muligvis kunne få et skærmdump af en årsopgørelse mv, så halter det altså.

Det er som om Skat vil fraskrive sig ulykken ved manglende leverance af de data de er forpligtet til at levere, og de skal ikke ønske sig en sag om dette, for der er en alvorlig risiko for, at de vil tabe sagen da jeg naturligvis - lettere naivt ;-) - tror på en dommer vil vurdere dette objektivt hvis en sådan sag kommer foran vedkommende.

Ingen kommentarer: