søndag den 1. januar 2012

Gentagelser er belastende

Et ord gennemsyrede statsministerens nytårstale her til aften. Gentagelsen af ordet "krise" som om det var det magiske ord, ligesom "Sesam, Sesam - luk dig op", der ville få folk til pludselig at vende skuffelse til glæde.

Nogle mennesker skal simpelthen gentage løgnen tit nok til de selv begynder at tro på den, og det må så også være nøgleordet for de skuffede borgere, der stemte på den røde regering. Vi er mange som efterfølgende har måtte sande at de fine ord kun var det, nemlig tomme løfter og buldrende tønder.

Der var ingen tvivl før valget. Vi skulle vokse os ud af krisen. Nu skal vi spare. Ikke spare på folketingsmedlemmernes egne gunstige vilkår, men tværtimod spare hos den menige dansker. For at gøre det bare en smule socialt spiseligt blev det nu nævnt, at direktørgangene ikke skulle gå fri når ledelserne forventede løntilbageholdenhed hos medarbejderne.

Det var sådan set også den ENESTE socialdemokratiske tese. Resten var ord der lige så nemt kunne være sagt af en statsminister fra den borgerlige lejr.

Nuvel, vi må se hvad der sker når MF'erne kommer tilbage på Borgen om 10 dage. Om de har noget reelt at byde på, eller om der er tale om en politisk ørkenvandring...

Godt Nytår.

2 kommentarer:

Henrik V Blunck sagde ...

Du kan selv vurdere ved at se talen herfra: http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-47150703:video-se-hele-thornings-nyt%C3%A5rstale.html

Henrik V Blunck sagde ...

Jeg kunne i dag notere jeg ikke er den eneste som er utilfreds med nytårstalen. FOAs formand, Dennis Kristensen, og flere andre har også udtrykt deres skuffelse.

Så når folk har ville give "mere tid" før konkrete løsninger kan ses, så kan det stadig undre, at man ikke, som minimum, giver udtryk for hvilke visioner man har i den nye regering...